Suriye’ye uluslararası insani yardımın ulaşmasını Çin ve Rusya veto etti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 2014’ten bu yana Suriye’ye uluslararası insani yardımın ulaşmasını sağlayan ve 10 Temmuz’da görev süresi bitecek mekanizmanın yenilenmesini oylamaya sundu.
Yaklaşık 3 milyon kişiye ulaşması sağlanacak yardımların gönderilmesi karar tasarısı Almanya ve Belçika tarafından konseye sunuldu. Sunulan tasarıyı Çin ve Rusya tarafından veto edildi.
BMGK kararı doğrultusunda Suriye’ye, sadece Türkiye sınır kapıları Öncüpınar karşısındaki Babüsselame ve Cilvegözü karşısındaki Babülhava'dan uluslararası yardımlar yapılabiliyor.
Rusya ve Çin'in vetosunun ardından iki sınır kapısı da 10 Temmuz'da mekanizmanın görev süresinin dolmasıyla yardım konvoylarının geçişine kapanmış olacak. Suriye'ye sınır ötesi yardımlar için BMGK kararı gerekiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hamilelik döneminde de diş ve diş eti problemlerinin görülebileceğine dikkat çeken Bahar, “Eğer planlı bir hamilelik düşünülüyorsa mutlaka bir diş eti hastalıkları uzmanı ve diş hekimine görünülmesi gerekir. Çünkü hamilelerde, durum acil değilse genellikle ilk 3 ayda herhangi bir işlem yapılması önerilmiyor.” dedi.
Tıpta yaşanan gelişmeler kanser tedavisini de şekillendiriyor. Tümör varlığında gündeme gelen akıllı ilaçlar, tedavi sürecini kolaylaştırırken başarı oranlarını da artırıyor.
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, TBMM gündemine gelen kenevirin ilaç amaçlı üretiminin önünü açan yasal düzenlemeye dair ciddi endişelerini dile getiren mektubu TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a gönderdi.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerin erken ve kesin teşhisinde kullanılan Galyum-68 PET/BT tanı sistemi hizmete girdi.