Suriye’ye uluslararası insani yardımın ulaşmasını Çin ve Rusya veto etti
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 2014’ten bu yana Suriye’ye uluslararası insani yardımın ulaşmasını sağlayan ve 10 Temmuz’da görev süresi bitecek mekanizmanın yenilenmesini oylamaya sundu.
Yaklaşık 3 milyon kişiye ulaşması sağlanacak yardımların gönderilmesi karar tasarısı Almanya ve Belçika tarafından konseye sunuldu. Sunulan tasarıyı Çin ve Rusya tarafından veto edildi.
BMGK kararı doğrultusunda Suriye’ye, sadece Türkiye sınır kapıları Öncüpınar karşısındaki Babüsselame ve Cilvegözü karşısındaki Babülhava'dan uluslararası yardımlar yapılabiliyor.
Rusya ve Çin'in vetosunun ardından iki sınır kapısı da 10 Temmuz'da mekanizmanın görev süresinin dolmasıyla yardım konvoylarının geçişine kapanmış olacak. Suriye'ye sınır ötesi yardımlar için BMGK kararı gerekiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yüksek yağlı beslenmenin seramid üretimini artırarak kanserin karaciğere yayılmasını tetiklediği belirlendi.
Son yıllarda özellikle gençler arasında yaygınlaşan enerji içecekleri, yüksek miktarda kafein ve şekerin yanı sıra taurin, guarana ve çeşitli uyarıcı bileşenler içerebiliyor.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, termal suyun tedavi süreçlerinde kullanıldığı akuatik rehabilitasyon uygulamaları, robotik sistemleri ve geniş hasta kapasitesiyle Türkiye’nin farklı illerinden gelen hastalara şifa olmaya devam ediyor.
Uzmanlar, ilerleyen yaşlarda kemik sağlığının korunması için yalnızca yürüyüşe bağlı kalınmaması gerektiğini belirterek, ağırlık taşıyan aktiviteler ve direnç egzersizlerinin de düzenli programa eklenmesini öneriyor.