Süt fabrikasında skandal görüntüler
Konya'daki bir süt fabrikasında çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler, halkın sağlığı ile nasıl oynandığını gözler önüne serdi.
Konya'da üretim yaptığı iddia edilen bir süt fabrikasında skandal görüntüler ortaya çıktı.
Görüntülerde, fabrikada bir kişinin süt kazanının içine girerek banyo yaptığı görülüyor.
Benefit Süt Toplama Tesisleri isimli bir işleme önünde fotoğrafı olduğu görülen şahsın, videodaki kişi olduğu iddia edildi.
Şahsın burada çalışan mı yoksa yetkili mi olduğu ya da videodaki şahıs mı olduğu kesinlik kazanmadı.
Görüntüler TikTok'ta "ugurrturgut" isimli bir hesaptan yayınlandı.
Kişinin sosyal medyada yayılan görüntüler sonrasında hesabındaki videoları sildiği görüldü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sağlık sistemini güçlendirmeye yönelik yeni düzenlemeyle aile hekimlerine Leflunomid reçeteleme yetkisi verildiğini, nörolojik hastaların enteral beslenme ürünlerine ilişkin rapor sürelerinin bir yıla çıkarıldığını açıkladı. Düzenlemeyle ayrıca 3 ilaç geri ödeme kapsamına alınırken, majistral ilaçlara verilen destek yüzde 40 artırıldı.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nilüfer ek binasında hizmet veren obezite merkezi, EASO değerlendirmelerini başarıyla tamamlayarak obezite yönetimi alanında yeniden akredite edildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan düzenlemeler kapsamında 2 Hemofili B ilacı ve biri yerli üretim olmak üzere 3 ilacın geri ödeme kapsamına alındığını açıkladı.
Sağlık Bakanlığının yeni düzenlemesiyle TÜSKA akreditasyonuna sahip özel hastanelere olağan denetimlerden belirli sürelerle muafiyet getirildi. Fiziki standartlarda kabul edilen sapma oranı yüzde 2'den yüzde 5'e çıkarılırken, laboratuvar hizmetleri ve röntgen cihazı bulundurma şartlarında da değişikliğe gidildi.