"Tıbben çaresi olmayan hastalıkların bitkisel çözümü vardır"

Aktarlar, tıbben çaresi olmayan hastalıkların bitkisel ilaçlarla tedavi edilebildiğini söylediler.
Soğuk havaların etkisini arttırmasıyla birlikte aktarlara olan ilgi artmaya başladı. Aktarlar, gribal enfeksiyonlara karşı bitkisel karışımlar önerirken tıbben çaresi olmayan hastalıkların da bitkisel ilaçlarla tedavi edilebileceğini söylediler.
Muş’ta 25 yıldır bitkisel ilaçla meşgul olduğunu ve bunu meslek haline getirdiğini söyleyen aktar Yasin Oflaz, baba mesleği olan balcılıktan yan dal olarak bitkisel tedaviye geçtiklerini belirtti.
Mevsim değişikliğinden dolayı bağışıklık sisteminin haliyle zayıfladığını aktaran Oflaz, "Bundan dolayı hastalıklar kendilerini yeniliyorlar. Mesela kışın soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar, ses kısıklığı, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkları için tavsiye edebileceğimiz bir karışım olabilir. Bu karışım; zencefil, tarçın, havlıcan, karanfil, hüpüsküs ve kuşburnu şeklindedir. Bunları tükettiğimiz zaman direkt olarak gribal enfeksiyonlara karşı kurunmuş oluyoruz. Bunlarla birlikte özellikle çörek otu, altını çizerek söylüyorum, çörek otu bugün bağışıklık sisteminin güçlenmesinde bir numaradır. Bugün Omega 3, Omega 6 ve Omega 9’u balık yağında ararken bunların hepsi çörek otunda mevcuttur." ifadelerini kullandı.
"Tıbben çaresi olmayan hastalıkların bitkisel olarak çözümü vardır." diyen Oflaz, "Bitkisel kalıcı tedavisi sağlıyor ama kimyasallar kalıcı tedavi sağlamıyor. Bitkisel zaten bizinin genel kültürümüzde olan bir şey. İbni Sina’dan beri kullanılagelen bir şey ve hiçbir yan etkisi yok. Tabi bilinçli kullanıldığı zaman. Bitkisel ilaçlarla bağışıklığımızı güçlendirdiğimiz zaman etkin bir koruma sağlıyor.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarına karşı hızlı ve etkili müdahalenin sağlanması amacıyla “Beyaz Kod” tatbikatı düzenlendi.
Son dönemlerin kurak geçmesi ve çiftçilerin su sorunu yaşamasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, geçmiş yıllara göre yağışın az olmasının büyük tehlike oluşturduğunu vurguladı.
Yaz aylarında artan nem ve terlemeye bağlı olarak mantar enfeksiyonlarının özellikle ayak parmak araları, kasık, koltuk altı ve vücut kıvrımlarında sık görüldüğünü belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Kaya, kızarıklık, kaşıntı, pullanma ve kötü koku gibi belirtilerle ortaya çıkan enfeksiyonlar tedavi edilmediğinde ciddi cilt sorunlarına yol açabildiğini belirtti.
Kişilerin zaman zaman duygusal, davranışsal ya da fiziksel dazı belirtiler yaşayabileceğini belirten uzmanlar bu belirtilerin iki haftadan uzun sürmesinin psikolojik desteğe ihtiyaç duyulduğunun işareti olduğunu söylüyor.