Tümör ameliyatı olan 75 yaşındaki kadın yürümeye başladı

Batman’da omurilik tümörü nedeniyle yatağa bağlı kalan 75 yaşındaki yaşlı kadın, yapılan ameliyat sayesinde tekrar yürümeye başladı.
75 yaşındaki Bedriye Kito, tiroid bezlerinden kaynaklı omurga tümörü nedeni ile bir aydır yürüyemiyordu. Batman'daki özel bir hastanenin beyin cerrahi ekibi tarafından ameliyat edilen hasta tekrar yürümeye başladı.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Doçent Doktor M. Bülent önal, hastanın kendilerine bize tiroit bezi kanser metastazı ile başvurduğunu belirterek, "Dış merkezde biyopsi alınarak ışın tedavisi verilmiş ancak ameliyat olamayacağı söylenmiş. Bir aydır hiç yürüyememeye başlamış. Her iki bacağında kısmi felç oluşmuş. Hastanemiz anestezi bölümü doktorları sayesinde riskli, yaşlı hastaları başarı ile ameliyat edebilmekteyiz." Dedi.
Omurilik bölgesinde özellikle torakal bölge (sırt) omurilik tümörleri oldukça riskli olduğunu ifade eden önal daha sonra, "Cerrahi işlem sırasında hastamızın sırt altındaki tüm sinirlerini ve bacaklarını EMG ile takip edebilen noromonitorizasyon sistemi yardımı ile mikrocerrahi teknik kullanılarak, önde akciğere kadar ilerlemiş dev - kanamalı kitleyi total olarak çıkardık ve stabilitesini sağlamak amaçlı sırt bölgesine halk arasında platin denilen vidalama işlemini başarı ile tamamladık. Hastamız ameliyat sonrası 1. gün destekli olarak yürümeye başladı." İfadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğinde düzenlenen "Karaciğer Xenotransplantasyonu: Solid Organ Naklinin Geleceği" başlıklı sempozyuma çevrim içi katıldı.
Dijitalleşmenin kişinin dış dünyayla kurduğu ilişki biçimlerini dönüştürdüğünü belirten uzmanlar, aynı zamanda zihinsel yapılanma, duygusal düzenleme kapasitesi ve davranış örüntülerini de belirgin şekilde etkilediğini söylüyor.
Gaziantep Şehir Hastanesi bünyesinde Kasım 2023'te faaliyete geçen Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, bugüne kadar binlerce hastayı evlerinde ziyaret ederek sağlık hizmeti sundu.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nde düzenlenen “Organ Bağışı Bilgilendirme Semineri”nde, organ bağışının önemi ve nakil süreçleri sağlık çalışanlarına anlatıldı.