Türkiye'de Covid-19 aşısı olanların sayısı 4 milyona yaklaştı

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" vermesiyle, aşılama sürecine başlanılması için ilk adım atılmış, 14 Ocak'ta aşılama işlemi başlamıştı. İkinci dozun yapılmasına ise 11 Şubat'ta başlanmıştı.
Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'nda yer alan bilgiye göre Türkiye'de şimdiye kadar Covid-19 aşısı yapılan kişi sayısı;
Birinci doz uygulanan kişi sayısı 3 milyon 434 bin 556, ikinci doz uygulanan kişi sayısı 531 bin 791 olmak üzere toplamda 3 milyon 966 bin 347 kişiye ulaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batıl inançların temelinde, insan zihninin belirsizlik karşısında geliştirdiği başa çıkma mekanizmaları yattığını belirten uzmanlar, psikolojik olarak insanların, kontrol edemedikleri durumlarda anlam arayışı içerisinde olduklarını söylüyor.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Muharrem Mert, ozon terapisinin vücudu adeta zırh gibi koruyarak grip, soğuk algınlığı ve halsizlik gibi mevsimsel rahatsızlıklara karşı koruyucu bir etki sağladığını belirtti.
Ödevlerin öğrenmeyi pekiştirirken sorumluluk, planlama ve zaman yönetimi gibi becerileri geliştirdiğini vurgulayan uzmanlar, her çocuğun ilgi alanı ve güçlü yönlerinin farklı olduğuna dikkat çekiyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehdit eden taklit ve tağşiş ürünleri bir kez daha ortaya çıkardı. Yeni listeye göre, sucuk, peynir, bal ve baharat gibi birçok üründe hile yapıldığı belirlendi.