Türkiye genelinde 81 ilde sokağa çıkma yasağı sona erdi

Coronavirus (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, 81 ilde başlatılan sokağa çıkma yasağı bu sabah saat 05.00'te sona erdi.
Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından, İçişleri Bakanlığının genelgesiyle uygulanan sokağa çıkma yasağının ilk uygulaması Cuma günü saat 20.00'de başladı ve cumartesi günü 10.00'da sona erdi.
Dün saat 20.00'de başlayan sokağa çıkma yasağı, bu sabah 05.00'te sona erdi. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutuldu.
Söz konusu uygulama, her hafta sonu yeni bir karar alınıncaya kadar belirtildiği şekilde devam edecek.
Ayrıca tüm illerde 65 yaş ve üzeri kişiler gün içerisinde 10.00-13.00 saatlerinde, 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı gençler ve çocuklar ise gün içerisinde 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dil ve Konuşma Terapisti Prof. Dr. Ahmet Konrot, 2-5 yaş arası her 100 çocuktan 5'inde görülen kekemeliğin, ilk bakışta basit gibi görünse de yönetilmesi en zor konuşma bozukluklarından biri olduğunu belirtti.
Kanserle mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sunmak amacıyla sahaya çıkan mobil mamografi aracı, bugün Siirt’in Doğan Mahallesi’nde hizmet verdi.
Hematoloji Uzmanı Dr. Nihan Alkış, multipl myelomun hematolojik kanserlerin yüzde 10’unu oluşturduğunu belirterek; ileri yaşta sık görülen bu hastalığın bel, sırt ve kaburga ağrıları, kansızlık, kemik kırıkları ve böbrek yetmezliği gibi belirtilerle ortaya çıktığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Aile Hekimine Yönlendirme” uygulamasıyla, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu bulamayan vatandaşlara aile hekimleri aracılığıyla daha hızlı sağlık hizmeti alma imkânı sağlandı.