Yaralı kartala Orman Müdürlüğü sahip çıktı

Muş’ta yaralı olarak bulunan Bozkır kartalına Muş Orman ve Su İşleri Müdürlüğü sahip çıktı.
Muş'ta özel bir şirkete ait arazide yaralı bir Bozkır kartalı bulundu. Arazide yaralı olarak bulunan Bozkır kartalına Muş Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Tarih Ve Sanat Derneği ile Muş Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Sahip çıktı.
Arazide Yaralı bir Bozkır kartalının bulunmasına dair Orman ve Su işleri Müdürlüğüne haber verilmesi üzerine kurum yetkilileri harekete geçti. BERCE personeli tarafından koruma altına alınan yaralı kartal Orman ve Su İşleri yetkililerine teslim edildi.
Muş Orman Ve Su İşleri Müdürlüğü, Orman Mühendisi Ferzende Saygın konuya dair yaptığı açıklamada; "BERCE personeli tarafından yakalanan hayvanda ciddi bir yaralanma söz konusu ilimizdeki veterinerlerle görüşüp hayvanın gerekli tedavisini yaptıktan sonra tedaviye devam edilmek üzere muhtemelen kartalı Van'daki Hayvan hastanesine sevk edeceğiz. Orada tedavisi yapıldıktan sonra hayvanı muhtemelen doğaya geri bırakacağız.'' dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Fatih Başak, yaz sıcaklarının çocuklarda sıcak çarpması, sıvı kaybı ve enfeksiyon riskini artırdığını söyledi. Başak, aileleri basit ama hayati önlemler almaya çağırdı.
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, ambulansla hastaneye götürülen hamile bir kadın, yolda doğum yaptı.
Siirt’te yaşayan 49 yaşındaki 4 çocuk babası Bedri Nas, aylarca süren hastalık ve acılarla hayat mücadelesi veriyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği kapsamında yürüttüğü denetimlerde tespit edilen taklit ve tağşiş yapılmış ile insan sağlığını tehlikeye düşüren ürünleri kamuoyuyla paylaştı.