Yeşilay: Coronavirus sigara içeni sever

Yeşilay Siirt Şube Başkanı Dr. Mehmet Mesut Yılmaz, sigara, solunum yolunu tahrip ederek Covid-19 yakalanma riskini artırdığına dikkat çekti.
Yeşilay’ın 100 yılı aşkın süredir bağımlılıklarla mücadelesini sürdürdüğünü belirten Yılmaz, destek almak isteyen vatandaşların Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) aracılığıyla destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
Kurum olarak 5 farklı bağımlılık türüyle mücadele ettiklerini söyleyen Yılmaz, tütün bağımlılığı ile ilgili çalışmaların önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Yılmaz, "Özellikle Coronavirüs’ün bir yıla yakın süredir hayatımızı etkilediği bu dönemde, akciğerlerimizin sağlığının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Bu nedenle sigarayla mücadele edilmesi ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakması büyük önem taşıyor. Yeşilay olarak 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nde herkese sigarayı bırakma çağrısı yapıyor ve sağlıklı bir yaşama ilk adımı atmaları için onlara davette bulunuyoruz." dedi.
Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz destek
Yeşilay, sigara bağımlılığının azaltılması ve küçük yaşlardan itibaren çocuklarda bilinç oluşturarak bağımlılıkların önüne geçilmesi için yürüttüğü çalışmalarla mücadeleye devam ediyor.
Coronavirus döneminde "Sigarayı Bırakmanın Tam Zamanı" kampanyasını başlatan Yeşilay, hem sigarayı bırakmanın önemini hem de 10 adımda sigarayı bırakmanın yollarını anlattı.
9 Şubat Sigarayı Bırakma Gününe dikkat çekmek amacıyla sosyal medya hesabından "Sigarayı Bırak" adıyla maske filtresi hazırlayan Yeşilay, sosyal medyada #tamzamanı ve #sigarayıbırakmagünü ile de farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
Sigara bırakmaya ihtiyaç duyanlar 444 79 75 veya 115 Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı'ndan ücretsiz psikolojik ve sosyal destek alabiliyor. İlk Coronavirus vakasının görülmesinden bu yana sigara bağımlılığı ile ilgili Yeşilay Danışmanlık Merkezine (YEDAM) yaklaşık 18 bini aşkın arama geldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sağlık hizmetlerinde erişim, güvence ve dijital takip alanlarında önemli adımlar atıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan, daha önce müjdesi verilen yeni bir SMA ilacının kullanım kolaylığı sağlayarak geri ödeme listesine alındığını açıkladı.
Eczane Teknisyenleri Derneği Batman İl Başkanı Mehmet Can Mikyas, 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eczane teknisyenleri ve teknikerlerinin toplum sağlığındaki kritik rolüne dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de yerli sıtma vakasının görülmediğini, ancak sıtmanın yaygın görüldüğü ülkelerden gelenlerde veya bu ülkelere seyahat edenlerde sıtmanın tespit edilebildiğini açıkladı.
Şahinbey Belediyesi Zabıta ekipleri bozuk ve küflenmiş gıda satan ikisi zincir market olmak üzere 6 iş yerini 3 gün süreyle kapattı.