Zerdeçalın faydaları nelerdir?

Eklendiği yiyecek ve içeceklere hem lezzet hem renk veren zerdeçalın sağlığa yararının da saymakla bitmediği biliniyor.
Bir antioksidan deposu olan zerdeçalın potasyum ve demir zengini olduğu belirtiliyor.
Anti-bakteriyel, anti-mikrobiyal, anti-inflamatuvar özelliklere sahip zerdeçalın artrit, göz hastalıkları, kanser, Alzheimer ve kalp hastalıkları gibi pek çok hastalıkta etkili olduğu ifade ediliyor.
Zerdeçalın takviye gıda olarak değil, baharat olarak yiyecek ve içeceklerle tüketmeye özen gösterilmesi tavsiyesinde bulunuluyor.
Zerdeçalın ayrıca egzama, sedef hastalığı ve bazı yaralardaki etkisiyle cildin de dostu kabul edildiği kaydediliyor.
Zerdeçalın faydaları şöyle sıralanıyor:
İnflamasyonun önüne geçer, ağrı kesici etki görür, karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir, anti-inflamatuar kanser savaşçısı, kurkumin diyabet önleyici, beyin sağlığını korur, depresyon ile mücadelede yardımcı, kalp koruyucu, bağışıklık sistemini güçlendirebilir, sindirim dostu, erkek sağlığı için de koruyucu.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uzman Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, "Kişinin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu ve yaşam tarzı göz önünde bulundurularak hazırlanan bir beslenme planı, hem doygunluk sağlar hem de kilo kaybını destekler." dedi.
Psikolojik bütünlükteki çatlakların, tıpkı fiziksel ağrılar gibi belirtiler verdiğine dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu çatlakların öz şefkatle onarılabileceğini vurguladı.
Gençlerde kalp krizi riskinin giderek arttığını, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının gençlerde kalp sağlığını ciddi derecede etkilediğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, önleyici sağlık kontrollerinin ve farkındalık çalışmalarının önemine vurgu yaptı.
Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, halk arasında saman nezlesi olarak bilinen mevsimsel alerjik rinitin özellikle ilkbahar ve sonbaharda arttığını belirtti. Rinitin grip ile karıştırılabileceğini vurgulayan Sılay, korunma yöntemlerini de anlattı.