Sağlık çalışanlarına lisans tamamlama müjdesi

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, 115 bin sağlık çalışanına lisans tamamlama müjdesinin verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, en önemli taleplerinden olan lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemelerin tamamlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.
YöK'ün konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladığını söyleyen Seven, "Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak. İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşıyoruz. Sağlık çalışanları, lisans tamamlamayla ilgili ayrıntılara sendikamızın internet sitesinden ulaşılabilir. Sağlık-Sen olarak talep ettiğimiz konuları tek tek kazanıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sırada yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması bulunuyor. önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplu sözleşmede, diğer taleplerimizi de masaya taşıyacak ve kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, ambulansla hastaneye götürülen hamile bir kadın, yolda doğum yaptı.
Siirt’te yaşayan 49 yaşındaki 4 çocuk babası Bedri Nas, aylarca süren hastalık ve acılarla hayat mücadelesi veriyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği kapsamında yürüttüğü denetimlerde tespit edilen taklit ve tağşiş yapılmış ile insan sağlığını tehlikeye düşüren ürünleri kamuoyuyla paylaştı.
Batman'da yaz Kur'an kursu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.