Coronavirus tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağının genişletmesi ve yapılan uyarıları dikkate alan vatandaşlar, evlerinde kaldılar.
Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı daha önce yapılan uyarıları dinlemeyen Vanlılar, dün akşam alınan yeni tedbir ve uyarılardan sonra nihayet evlerinde kalmaya başladılar.
Van’ın en kalabalık caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde bugün her zamankinden farklı olarak, insan yoğunluğunun azalmış olması yapılan uyarıların karşılık bulduğunu gösteriyor.
Caddede, önlem amacıyla bekleyen polislerin dışında pek kimse olmazken, insanların kurallara uydukları görüldü.
Ayrıca bahar mevsimlerinde yoğun olarak kullanılan parkların da tedbir amacıyla kapatıldığı Van’da, sokak hayvanları dışında kimsenin olmaması dikkat çekti.
Tedbirlerin gerekli olduğunu belirten vatandaşlar, hatta daha fazla sıkılaştırılması gerektiği kanaatinde olduklarını ifade ettiler. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Zehra Göktaş Asrak, yaz aylarında artan sıvı ve mineral kaybının yalnızca su içerek giderilemeyeceğini belirterek, beslenme düzeninin fermente süt ürünleriyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı; ayrıca, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için öğün atlamadan, hafif, düşük tuzlu ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.
Diş Hekimi Murat İnce, toplumda yaygın olarak yapılan bazı hataların diş sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.