Başbakan Davutoğlu Kürtçe Mevlit programına katılacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bugün Mardin’de olacak. Kara Yolları Parkı'nda halka hitap edecek olan Başbakan Davutoğlu, akşam da Kasımiye Medresesi'ndeki Kürtçe Mevlit programına katılacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyetle 7 Haziran 2015 seçim çalışmaları kapsamında Mardin'de geliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Milletvekili adayları Orhan Miroğlu, Gönül Bekin Şahkulubey, Mehmet Vejdi Kahraman, Abdullah Erin, Cengiz Demirkaya ve Mehmet Emin Deniz ile birlikte AK Parti İl Başkanı Bahattin Uncu ve parti yöneticileri tarafından karşılanacak.
Mardin Hava Limanı'ndan Partisine ait otobüsle kendisine eşlik edecek araç konvoyu eşliğinde Kara Yolları Parkı'ndaki Miting alanına geçecek olan Başbakan Davutoğlu, Saat: 17.00'de Mardinlilere hitap etmesi bekleniyor.
Mitingin ardından Kürtçe mevlide katılacak
Davutoğlu, miting programının ardından akşam saatlerinde Kasımiye Medresesi'nde düzenlenecek programa katılacak. Program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan Kürtçe Kuran-ı Kerim Mealinden bir bölümün okunması ile başlayacak. Programda ayrıca Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahi ve kasidelerde seslendirilecek.
Kasimiye Medresesi'ndeki Kürtçe Mevlit programına TRT Kurdi'de canlı olarak yayımlanacak. Davutoğlu, geceyi Mardin'de geçirecek ve Perşembe günü seçim çalışmaları kapsamındaki miting çalışmalarına devam etmek üzere Mardin'de ayrılacak.
Başbakan Davutoğlu, En son 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Mardin'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Mardin Kadın Kolları Kongresi'ne katılmış ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Eylem Planı'nı açıklamıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında alkolün toplum üzerindeki olumsuz etkilerine değinerek, “Bugün çocuğa şiddetten tutun ailenin dağılmasına kadar, toplumu yozlaştırıcı ve ifsat edici pek çok meselenin altında alkol yatıyor. Alkole yönelik ciddi tedbirlerin alınması gerekiyor.” dedi.
HÜDA PAR milletvekilleri Serkan Ramanlı ve Faruk Dinç, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmede, madde bağımlılığıyla mücadele ve sağlık personelinin atama taleplerini gündeme taşıdı.
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, emekçilerin ağır vergi yükü altında ezildiğini, sendikaların yetersiz kaldığını belirterek, alın terinin karşılığının eksiksiz ödenmesi gerektiğini söyledi.
Tımoklular Derneği'ni ziyaret eden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, kentteki aşiretlerin dernekleşmesinin toplumsal dayanışmayı artırdığını söyledi.