HÜDA PAR Mardin’de “milli piyangonun” oluşturduğu tahribata dikkat çekti

HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "Piyango kumardır, kumar da haramdır" standı açtı.
Açılan stantta halka, piyangonun bir kumar çeşidi olduğunu ve kumarın da haram olduğunu belirten broşürler dağıtıldı.
Standı ziyaret eden HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, yaptığı açıklamada, şans oyunlarının kumar çeşidi olduğunu, İslam’ın bunu yasakladığını söyledi.
Abdullah Kavan
Toplumu felakete sürükleyen şans oyunlarına karşı halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kavan, "Malumdur ki Rabbimiz Kur'an-ı Kerimde kumarın bir pislik, çirkin iş olduğunu ve şeytanın işi olduğunu söyler. Bu minvalde yüzde 99'u Müslüman olan halkımızın bu hassasiyeti göstermesi zorunludur. İnancımız ve örfümüz gereği kumar gibi meselelere karşı hassasiyetlerimizin olması gerekir. Kumar sadece masa başında karşılıklı oynanan oyunlar değildir. Yılbaşına yaklaşırken gün yüzüne çıkan piyango, kumar ve şans oyunları gibi haramdır. Bunun hükümete ve yetkililere taalluk eden yönü de vardır. Evet, zaman zaman kumar oynanan mekânlara yapılan operasyonları görüyoruz. Fakat devlet eliyle yapılan milli piyango ve şans oyunları gibi her türlü oyuna karşı da başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere bu konuda belli bir tavır takınması gerekir." dedi.
Vahdettin Akman
Yaptıkları farkındalık hakkında konuşan HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanı Vahdettin Akman ise şunları söyledi:
"Yılbaşı yaklaşıyor ve yılbaşının yaklaşmasıyla yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede milli piyango adı altında maalesef kumar oynatılıyor. Piyangonun haram olmasının nedeni kumardan hiçbir farkı olmamasıdır. Allah içki, kumar ve fal oklarını haram kılmıştır. Bunlar şeytan pis işleridir. Eğer bu tür işlerden uzaklaşılırsak ancak o zaman kurtuluşa erer ve cennete gireriz. Burada stant açmamızın birinci sebebi Allah'ın ayetlerini onlara tebliğ edip halkımızı uyandırmaktır. Milli piyangonun kumar gibi haram olduğunu açıklamaktır. Piyangoyu kesinlikle devletin yasaklaması gerekir. Halkımızı bilgilendirmek için bu standı açtık."(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
CHP, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimini tedbiren görevden uzaklaştırma kararına itiraz etti.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’i, Rusya lideri Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile birlikte ABD’ye karşı komplo kurmakla suçladı.
Mahkeme, CHP’nin 8 Ekim 2023’te yapılan İstanbul İl Kongresi’ni iptal ederek İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimini görevden aldı.
Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı Gözekaya (Aynato) Mahallesi’nde yaşanan su sıkıntısıyla ilgili konuşan HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uğur Uşar, etrafında su kaynakları olan bir ilçede su sıkıntısı yaşanmasının sorgulanması gerektiğine dikkat çekti.