İran’dan ABD’nin nükleer müzakere iddialarına yalanlama
İran, ABD’nin nükleer müzakere iddialarını reddederek savunma kapasitesinin pazarlık konusu olmadığını açıkladı.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’li yetkililerin nükleer müzakerelerin yeniden başladığı yönündeki açıklamalarını reddetti. Bekayi, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı ile herhangi bir görüşme yapılmadığını ve nükleer tesis ziyaretine dair bir anlaşma bulunmadığını belirtti.
Basın toplantısında konuşan Bekayi, İran’ın savunma ve füze kapasitesinin müzakere konusu olmadığını vurguladı. “İran’ın savunma ve füze kapasitesi kesinlikle müzakerelerin bir parçası olmadı ve hiçbir tarafla yapılacak görüşmelerde de olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Açıklamada ayrıca, ABD tarafından yayımlanan genel lisansla İran petrol ürünlerinin satışına geçici olarak izin verildiği, serbest bırakılan dondurulmuş fonların kullanımına ise tamamen İran’ın karar vereceği aktarıldı. İsviçre’de yürütülen dörtlü görüşmelerin Washington’un “hakaret içerikli” tutumu nedeniyle kesildiğini söyleyen Bekayi, Avrupa ülkelerinin sorumsuz yaklaşımları sebebiyle sürecin dışında kaldığını savundu.
Bekayi, komşu ülkelerle karşılıklı güvene dayalı ve yabancı güçlerin bulunmadığı ortak bir bölgesel güvenlik mekanizması oluşturulmasından yana olduklarını da sözlerine ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı, özellikle yaz aylarında artış gösteren suda boğulma vakalarına karşı tedbirlerin artırılması ve yapısal çözümlerin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
HÜDA PAR Gümüşhane İl Başkanlığı, Merkez İlçe, Kelkit ve Kürtün olağan kongrelerini gerçekleştirdi.
HÜDA PAR Bingöl Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Berk, ildeki su sayaçlarının zamanında okunmaması nedeniyle vatandaşların yüksek kademeli faturalarla karşı karşıya kaldığını belirterek, yaşanan mağduriyetin giderilmesi çağrısında bulundu.