Kurtulmuş: Türkiye’nin şu anda erken seçim gündemi yok
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Türkiye’nin şu anda bir erken seçim gündemi yok. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2028’e kadar görevinin başındadır" dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Brezilya'daki G20 Parlamento Başkanları (P20) Zirvesi dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin sorular üzerine Kurtulmuş, "Anayasa müzakereleri çok zorlu bir süreç. En başından itibaren bunu biliyoruz. Ama imkânsız değil. Hatta tam tersine, ben bu parlamentonun anayasa yapmaya çok daha yetkin, çok daha yakın bir parlamento olduğunu düşünüyorum. Çünkü temsil gücü çok yüksek bir parlamento, halkın yüzde 95'inin oyları Mecliste temsil ediliyor, 14 siyasi parti var, bunlardan 6 tanesinin de Mecliste grubu var. Monoloğun değil, çok sesliliğin olduğu bir parlamentoya sahibiz. Partilerimiz müzakere yöntemlerini iyi tespit eder, önyargısız, 'Ben istemem, kapıyı kapatıyorum' demeden bu konuya yaklaşırlarsa sonuç alınabileceğini düşünüyorum." dedi.
Kurtulmuş erken seçimle ilgili soru üzerine, "Türkiye'nin şu anda bir erken seçim gündemi yok. Oluşmayan bir gündem üzerinden konuşmanın, siyasi tartışma yapmanın çok anlamlı olmadığını düşünüyorum. Türkiye'de parlamento seçilmiş ve 2028 yılına kadar görevinin başındadır. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2028’e kadar görevinin başındadır. Milletin verdiği, yüklediği sorumluluk budur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 27 Eylül’de görevinden istifa edeceğini açıkladı.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı münasebetiyle yayımladığı mesajda; eğitimin aklı ilimle, kalbi irfanla ve şahsiyeti ahlakla inşa ederek erdemli nesiller yetiştirme meselesi olduğuna dikkat çekti.
İsveç’te yapılan genel seçimlerde oyların büyük kısmı sayılmasına rağmen sol ve sağ bloklar arasında yarış başa baş sürüyor. Erken sandık çıkış anketleri merkez sol blokun önde olduğunu gösterse de farkın çok az olması nedeniyle kesin sonuçların günler içinde netleşmesi bekleniyor.
HÜDA PAR Batman Kadın Kolları, sapkın akımlara yönelik gerçekleştirilen operasyonların ardından DEM Parti tarafından yapılan açıklamalara tepki göstererek, aile kurumunun ve çocukların korunmasının siyasi tartışmaların üzerinde tutulması gerektiğini vurguladı.