Rusya’da kamikaze dron saldırısı engellendi
FSB, Ukrayna istihbaratının Moskova bölgesindeki stratejik bir tesise yönelik planladığı saldırıyı boşa çıkardı. İnşaat malzemeleri arasına gizlenmiş 35 dron ele geçirildi, bir işbirlikçi etkisiz hale getirildi
Rusya Federal Güvenlik Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, Avrupa istihbarat birimlerinin desteğiyle organize edilen saldırı girişimi istihbarat çalışmalarıyla ortaya çıkarıldı. Bratislava, Siedlce ve Brest rotasını izleyerek Moskova bölgesine ulaştığı belirlenen kargo takibe alındı.
İspanyol üretimi seramik karoların içine gizlenmiş, elektronik harp sistemlerine dayanıklı Kanada yapımı kontrol sistemlerine sahip 35 FPV dronun kiralanan bir hangara indirildiği tespit edildi. FSB özel kuvvetleri, fırlatılan tüm dronları havada imha ederek tesisin ve sivillerin güvenliğini sağladı.
Açıklamada, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin dron yönetiminde SIM kartların aktifleştirilmesi gibi görevlerde 13‑16 yaş arası çocukları kullandığına dikkat çekildi. Saldırının failinin, Rusya’da yasaklı uluslararası bir terör örgütü aracılığıyla devşirildiği ve yakalanma esnasında silahlı direniş gösterirken vurularak öldüğü belirtildi.
Federal Güvenlik Servisi, olayla ilgili terör maddesinden adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sana havalimanına yönelik saldırı, Yemen’deki ateşkes sürecini tamamen sona erdirerek çatışmaların genişleme riskini artırdı.
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Sana Uluslararası Havalimanı’na düzenlediği hava saldırısının ardından Sana hükümeti yetkilileri ağır karşılık uyarısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni anayasa çalışmalarının Meclis’teki tüm siyasi partilerin katkısıyla ilerlemesi gerektiğini söyledi.