Siyasi partiler aday listelerini bugün teslim edecek

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim takvimine göre siyasi partiler aday listelerini bugün en geç saat 17.00'ye kadar verecek.
31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne ilişkin seçim takvimi işliyor.
Buna göre 17 Ocak'ta muhtarlık bölgesi listeleri askıdan indirildi ve buna ilişkin itirazlar sona erdi.
27 Ocak'ta siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri belirlendi.
7 Şubat'ta seçmen kütükleri kesinleşti. Seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıklar belli oldu.
Seçim takvimine göre, siyasi parti ilçe başkanlıkları, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına; büyükşehirlerde siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına bugün saat 17.00'ye kadar iletecek.
Bağımsız adaylar da başvurularını en geç bugün saat 17.00'ye kadar yapabilecek.
Siyasi partiler, aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar dahil geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak.
Kesin aday listeleri 3 Mart Pazar günü ilan edilecek.
21 Mart'ta seçim propagandası ve yasaklar başlayacak.
Oy verme işlemi 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayrı Resmi Zirvesi'ne katılmak üzere Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye gitti.
HÜDA PAR Medya Birimi Başkan Yardımcısı Şehymus Tanrıkulu, 2025'in "Aile Yılı" ilan edilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini ancak bunun tek başına yeterli olmadığını belirterek, aileyi tehdit eden sapkın akımlara karşı köklü ve etkili adımlar atılması çağrısında bulundu.
HÜDA PAR Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ 25 Mayıs tarihinde Yamaçtepe Tabiat Parkında, gençlerle dolu dolu bir program gerçekleştireceklerini duyurdu.
HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları, uyuşturucuyla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir farkındalık etkinliği düzenledi.