TBMM’de sandalye dağılımı yeniden şekillendi
AK Parti’nin sandalye sayısı 277’ye yükselirken CHP’nin sayısı 136’ya düştü.
TBMM’de bazı milletvekillerinin parti değiştirmesi ve istifalarının ardından Meclis’teki sandalye dağılımı yeniden şekillendi. İYİ Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ersin Beyaz ile CHP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir’in AK Parti’ye katılmasıyla AK Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 277’ye yükseldi.
Diğer taraftan, geçen hafta İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir’in, bu hafta ise Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın CHP’den istifa etmesiyle CHP’nin sandalye sayısı 136’ya düştü. Bu gelişmelerle birlikte bağımsız milletvekili sayısı 10 oldu.
Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez ile DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in hayatını kaybetmesi, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesi, AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum’un bakan olarak atanması ve seçim bölgelerinden belediye başkanı seçilen CHP milletvekilleri Burcu Köksal, Abdurrahman Tutdere, Hasan Baltacı ve Ahmet Önal’ın istifaları nedeniyle TBMM’de toplam milletvekili sayısı 600’den 592’ye inmişti.
Son değişikliklerle birlikte parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin üye sayılarında yeni bir tablo oluştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, boşanma oranlarının azaltılması ve aileinin korunması için aile hakemliği sisteminin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bugün Aşura. İnsanlık var oldukça unutulmayacak Kerbela Katliamı'nın yıl dönümü. Kerbela, yalnızca hüznün ve matemin adı değildir. Kerbela; zulme ve haksızlığa karşı kıyamın, zalimlere karşı izzetli duruşun adıdır." dedi.
BM, artan gerilimler karşısında sivil toplumla ortaklığın hayati olduğunu vurguladı.