Diyarbakır'da hanım sahabe Hazreti Rukiye anlatıldı

Diyarbakır Yeşil Kubbe Camii Derneği tarafından düzenlenen seminerde Hazreti Peygamber'in kızı Hazreti Rukiye'nin örnek hayatına dikkat çekildi.
Diyarbakır Yeşil Kubbe Camii Derneği, Hazreti Rukiye binti Muhammed'in hayatını konu alan bir seminer düzenledi.
Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminere Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TeSSeP) Diyarbakır Koordinatörü Elif Abdulhadioğlu, konuşmacı olarak katıldı.
Abdulhadioğlu, Hazreti Rukiye'nin en hayırlı hanım sahabeler arasında yer aldığını belirterek onun temiz ahlakı, tertipli ve işinin hakkını veren bir şahsiyete sahip olduğuna dikkat çekti.
Henüz 7 yaşındayken risaletin inmesiyle beraber Hazreti Rukiye'nin, imtihanın ve zorlukların da başladığını ifade eden Abdulhadioğlu, ilk önce Ebu Leheb'in oğlu Utbe ile nişanlı olduğunu ancak Müslüman olduğu için nişanın bozulduğunu, sonraları Hazreti Osman ile evlendiğini hatırlattı.
Hazreti Rukiye'nin ilk hicret edenler arasında yer aldığını ve yolda çektiği zorluktan çocuğunu düşürüp kaybettiğini aktaran Abdulhadioğlu, günümüzde de tıpkı Hazreti Rukiyeler gibi bedel ödeyen Müslüman kadınların olduğunu, bunun en büyük örneğinin şu an Filistinli ve Gazzeli annelerde görüldüğünü kaydetti.
Seminer, sinevizyon gösteriminin ardından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Son semer, son usta, son hatıra… Bursa'da 3 kuşaktır semer üreten ailenin son temsilcisi Kemal Yorutgan, 80 yılı geride bıraktığı mesleğine veda etti.
Malatya'nın Darende ilçesinde doğaya yerleştirilen fotokapana kızıl tilki yakalandı.
1980 yılında Almanya’da doğan ve çocukluk yıllarını İstanbul’da geçiren Hatice Öztürk, taşındığı Bursa'da içindeki çini sevgisini yeniden keşfetti. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu köklü sanatla geçmişle günümüz arasında güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Öztürk, çini sanatının sadece estetik bir uğraş değil, kültürel bir miras olduğunu belirtti.
Batman'da inşaat ustaları, zorlu çalışma koşullarına rağmen mesleklerinden vazgeçmiyor. Ustalar, yazın kavurucu sıcağına karşı direnerek geçimlerini sağlıyor.