Ev tipi salçaya ilgi sürüyor: Domates salçasında fiyatlar arttı
Hatay'dan getirilen ev tipi salçaların dayanıklılığı ve tadı vatandaşların tercih sebebi olurken, özellikle domates salçasında geçen yıla göre belirgin fiyat artışı yaşandı.
Batman'da yıllardır Hatay'dan gelen ev tipi salçaları satışa sunan şarküteri işletmecisi Recep Yanaç, vatandaşların doğal ve dayanıklı salçalara ilgisinin arttığını söyledi. Yanaç, özellikle domates salçasında üretim düşüşüne bağlı olarak fiyatların ciddi şekilde yükseldiğini belirtirken, biber salçasında ise artışın sınırlı olduğunu ifade etti.
Vatandaşlar ise lezzeti değişmeyen bu ürünlerden memnun olduklarını dile getiriyor.
Kentte hem fiyatların dengesi hem de ürünün kalitesi nedeniyle Hatay salçalarına olan talep her geçen gün devam ediyor. Vatandaşlar ise yıllardır değişmeyen tat ve dayanıklılık nedeniyle bu ürünleri tercih ettiklerini belirtiyor.

Recep Yanaç
"Ev yapımı salçalara rağbet yüksek"
Ev yapımı salçalara rağbetin artığını belirten şarküteri işletmecisi Recep Yanaç, "Biz yıllardır Hatay’dan salça getiriyoruz. Ev tipi salçaları getiriyoruz ve müşterilerimiz bu salçalardan memnundur. Üç çeşit geliyor: acı biber salçası, tatlı biber salçası ve domates salçası. Bunları yıllardır aynı yerden alıyoruz, müşterilerimiz de memnun. Normal ev tipi yapıyorlar, bunlar tuzlu salçalardır. Market salçalarına oranla daha dayanıklıdır. Müşterilerimiz alıp kova kova yükleniyorlar, bir seneye kadar yetiyor ve bozulma olmuyor. Marketlerdeki salçalarda ise genelde bir hafta sonra, tuzsuz oldukları için küflenme oluyor. Bunlarda öyle bir sıkıntı yoktur." dedi.

"Domates salçası fiyatı geçen seneye göre oldukça yükseldi"
Özellikle domates salçasında fiyat artışına dikkat çeken Yanaç, "Biber salçalarında fazla bir artış yok, normal. Bir miktar artış var ama çok değil. Ancak domates salçası geçen seneye göre oldukça yükselmiş. Geçen sene domates salçasını 70 TL’ye veriyorduk, şu anda 95 TL. Biber salçası ise geçen sene 85 TL’ydi, bu sene 95 TL. Yani biber salçasında büyük bir fark yok fakat domates salçası bu sene biraz yüksek geldi. Üretimde düşüş olduğu için arz-talep dengesi kaydı ve genel bir sıkıntı oluştu. Müşterilerimize mümkün olduğunca doğal ürünleri almalarını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Özdemir Soysal
"Salçasının tadı her zaman aynı, güzel ve değişmediği için sürekli alıyorum"
Ev yapımı salçalardan memnun olduğunu belirten vatandaş Özdemir Soysal ise, "Buradan 25 kilogram Hatay ev tipi salçası aldım. Hem domates hem de biber salçası aldım. Yıllardır buradan alışverişimi yapıyorum ve son derece memnunum. Zeytin ve peynirlerimi de buradan alıyorum. Salçasının tadı her zaman aynı, güzel ve değişmediği için sürekli alıyorum. Biber salçasının fiyatı geçen seneye göre pek değişmedi. Geçen sene kilosunu 85 TL’ye almıştım, şimdi ise 95 TL’ye aldım." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri ve On Gözlü Köprü çevresinde sonbaharla oluşan renk çeşitliliği ile sabah sisinin kattığı atmosfer, Diyarbakır'ın birçok noktasında dikkat çekici manzaralar oluşturuyor.
Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, her yıl olduğu gibi bu sene de hayata geçirdiği "Bir Mont Bir Bot" projesi kapsamında yaptığı giyim yardımı çalışmalarını tamamlayarak destek sunan hayırseverlere teşekkürlerini iletti.
Batman'da üç ay önce başlanacağı söylenen kavşak ve kaldırım çalışmasının yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Mahalle sakinleri, her yağmurda bölgenin çamur deryasına döndüğünü belirterek yetkililere çağrıda bulundu.