IHO EBRAR Çad ve Kamerun'da Ramazan çalışmalarına başladı
Ramazan 2022 çalışmaları kapsamında Çad ve Kamerun'a giden Uluslararası Yardım Organizasyonu IHO EBRAR ekipleri, yüzlerce kişiye iftar verdi, yüzlerce kişiye de gıda kolisi ulaştırdı.
Dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine ulaşarak önemli çalışmalara imza atan IHO EBRAR, Ramazan ayı yardım çalışmaları kapsamında Afrika kıtasında bulunan Çad ve Kamerun ülkelerine ekip yollayarak yardım ulaştırmaya başladı.
Çad'da başlattıkları yardım çalışmaları hakkında bilgi veren IHO EBRAR Yönetim Kurulu üyesi Yunus Yıldırım, "Ramazan 2022 çalışmaları kapsamında, hayırseverlerin desteğiyle mağdur coğrafyalardan olan Çad'da çalışmalarımıza başladık. Rahmet, bereket, yardımlaşma ve dayanışmanın zirveye ulaştığı Ramazan ayında dünyanın diğer mağdur coğrafyalarında olduğu gibi Afrika'nın Çad ve Kamerun ülkelerinde hayırseverlerimizin verdiği zekât, fitre, sadaka ve bağışlarından oluşan projelerimizden bazılarını gerçekleştirdik. Bugünkü yardım projeleri kapsamında 600 kişilik iftar yemeği verdik. Yüzlerce kişinin faydalandığı gıda kolilerini yetim, fakir ve ihtiyaç sahipleri ulaştırdık. Buradaki yetim, fakir ve ihtiyaç sahipleri adına hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz." dedi.
"Bir hafta boyunca yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz"
Yıldırım, "Bir haftalık program dâhilinde iftar sofralarını kurmaya devam edeceğiz. Yüzlerce kişinin faydalanacağı gıda kolilerinin dağıtımına devam edeceğiz. Yetimlere bayram harçlığı ve giyim yardımında bulunacağız, yetim ve fakir çocuklara giyim yardımımız olacaktır. Burada çok ciddi mağduriyetler var. Hayırseverlerden buradaki kardeşlerimizin sıkıntılarını bir nebze de olsa hafifletmeye davet ediyoruz. Rahmet ve merhamet ayında iyilik her yetim ve yoksulun evine ulaşsın istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Turşu satıcıları, binlerce yıllık geçmişe sahip turşunun kış aylarında yoğun ilgi gördüğünü, organik ve el yapımı ürünlerin 30’u aşkın çeşit ile satışa sunulduğunu belirtti.
Diyarbakır'ın Karacadağ bölgesine bağlı Tilver köyü yakınlarındaki Dilaver Köprüsü’nde 14 Aralık 1992’de şehit düşen Muhsin Musilioğulları, yüksek ahlaki değerleri ve İslam davasına olan bağlılığıyla gençlerin örnek aldığı bir kahramandı. Yaşadığı kısa ömründe, sadece çevresine değil, tüm bölgeye ilham veren Muhsin, hayatını İslam’a ve hizmete adadı.
Yetimler Vakfı, Afganistan'daki ihtiyaç sahibi ailelere yönelik nakdi yardım çalışmalarını sürdürüyor.
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mantık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kavlak, gençlerin iman bilincinin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, gençler üzerinde en etkili unsurun sözden çok yaşantı olduğunu vurguladı.