IHO Ebrar İdlib'te çadır kamplarda kalan yüzlerce aileye gıda yardımı ulaştırdı

Uluslararası İnsani Yardım Derneği IHO EBRAR, hayırseverlerin desteği ile Suriye'nin İdlib kentinde bulunan çadır kentlerde yüzlerce aileye gıda yardımı ulaştırdı.
Dernek, 29 Ocak tarihinde yetimler ve mağdurlar yararına Rehber TV'de yayımlanan programın ardından hayırseverlerden gelen bağışları İdlib'teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Yaptıkları çalışma ile ilgili yazılı açıklama yapan IHO EBRAR Genel Başkanı Abdurrahman Alpsoy, "29 Ocak tarihinde rehber TV’de İdlib'teki yetim ve mağdurlar yararına düzenlediğimiz programımızda hayırseverlerimizin ciddi katkıları oldu. Yapılan yardımları gıda kolisi olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. İkinci acil yardım faaliyeti kapsamında toplanan bağışlar, İdlib'te zor durumda olan binlerce ihtiyaç sahibine ulaştırıldı. Bu kapsamda; 997 aileye daha gıda paketi, 500 aileye battaniye yardımı yapıldı. Daha önceki çalışmamızda da binlerce aileye odun, kömür, motorin, battaniye ve gıda yardımı yapılmıştı." dedi.
Alpsoy, "Ramazan ayının başlamasıyla birlikte hayırseverlerden gelen destekle yardım çalışmalarımız daha da yoğunlaştı. Yardım çalışmalarımıza vermiş olduğu destekler den dolayı özelde REHBER TV ailesine ve tüm hayırseverlere yetim ve mağdurlar adına çok teşekkür ederiz. Kendilerine yetim ve mağdurların dua ve teşekkürlerini de iletiyoruz. Allah kendilerinden razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yetimler Vakfı, Batman'da Kurban Bayramı öncesi bir hayırseverin desteğiyle, yetim çocuklara giyim ve ayakkabı yardımı yaptı. Çocuklar, bayramlıklarını kendi zevklerine göre seçerek büyük mutluluk yaşadı.
Kurban Bayramı öncesinde şehirlerarası otobüs terminallerinde hareketlilik arttı. Yoğunluk hem geliş hem de gidiş yönünde hissedilirken, firma temsilcileri vatandaşlara dönüş biletlerini erkenden almaları konusunda uyarıda bulundu.
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Yetimler Vakfı Batman İl Temsilciliği, kentteki 100'ün üzerinde yetim aileye bayramlık kıyafet yardımında bulundu.
Batman Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı hazırlıkları hız kazandı. Küçükbaş hayvanlara ilgi artarken, büyükbaş satışları ekonomik nedenlerle düşük seyrediyor. Besiciler, maliyetlerin yüksek, kazançların ise yetersiz olduğuna dikkat çekiyor.