Turgut Özal Üniversitesi kampüsünde, ilk etapta öğrenci sayısına göre 6 bin 500 fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirten Elazığ Orman Bölge Müdürü Mehmet Çetiner, bu sayede her öğrencinin bir dikili fidanının olacağını söyledi.
Turgut Özal Üniversitesi kampüsünde yapılacak yeşillendirme ile ilgili Malatya Orman İşletme Müdürlüğünde imza protokolü töreni düzenlendi.
Protokol metni, Elazığ Orman Bölge Müdürü Mehmet Çetiner ile Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli tarafından imzalandı.
Yaklaşık 30 hektar alanın ağaçlandırılacağı kampüste, ilk etapta üniversitede bulunan 6 bin 500 öğrenci adına 6 bin 500 fidan dikimi gerçekleştirecek ve bu sayede her öğrencinin bir dikili ağacı olacak.
"Biz Orman teşkilatı olarak çok kutsal bir görevi ifa ediyoruz"
Protokol imza töreninde konuşan Elazığ Orman Bölge Müdürü Mehmet Çetiner, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden dolayı protokolü biraz ötelemek zorunda kaldıklarını ve bugün imzalama kararı aldıklarını söyleyerek, "Turgut Özal Üniversitesi kampüsü içerisinde İnşallah yıllar sonra İnönü Üniversitesini aratmayacak belki daha güzel olacak bir ağaçlandırma protokolü arifesindeyiz. Yüce Rabbimizin ilk emri Oku’dur. Yüce Rabbimiz; cehalete savaş açmış ve insan oğluna ilk mesajını ‘oku’ diye emir buyurmuştur. Son emirde, Allah’ın Resulü Aleyhi Salatu Vesselam bir Hadisi Şerif’inde; ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz.’ Diye buyuruyor. Biz Orman teşkilatı olarak çok kutsal bir görevi ifa ediyoruz ve bu bilinçle hareket ediyoruz." dedi.
"İnşallah Türkiye’nin yeni yüzyılına nefes olacaktır"
Çetiner, "İnşallah burası da öğrencilerimizin kampüs alanının yeşil bir örtüye bürünmesiyle tercih edilebileceği Üniversite olacak. Bu anlamda hayırlı bir iş için toplandık. Şimdiden Malatya’mıza, Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum ve dikeceğimiz fidanlarda İnşallah Türkiye’nin yeni yüzyılına nefes olacaktır." dileğinde bulundu.
"İlk etapta 6 bin 500 öğrencimiz adına 6 bin 500 fidan dikeceğiz. Her öğrencimizin bir dikili fidanı olacak"
Yaklaşık 30 hektar gibi bir alanı ağaçlandıracaklarına vurgu yapan Çetiner, "Yapılacak ağaçlandırma toprak kontrol amaçlı veya erozyon amaçlı değil, daha çok peyzaja yönelik bir çalışma yapmayı planlıyoruz. Öğrenci sayımız olan 6 bin 500 adet fidanı ilk etapta dikeceğimizi taahhüt edebilirim. Dolayısıyla her öğrencimizin bir dikili bir fidanı olacak. Yani yurtdışından dahi gelen öğrencilerimizin de Malatya da bir dikili ağacı olacak. Biz burayı yetişme muhitine uygun türlerle ağaçlandıracağız. Ağırlıklı olarak, ibreli tür dediğimiz mavi selvi, karaçam, sedir, ladin, süs bitkilerimizden ateş dikeni, taflan, lavanta, biberiye gibi bu tür fidanlarımızda da çınar, akasya türleri, dışbudak, karaağaç gibi fidanlarla İnşallah kampüsümüzü sonbaharda da renk skalasını yakalayacak şekilde farklı tonlarda peyzaja yönelik güzel bir çalışma yapacağız. Üniversite ekibine çok iş düşüyor. Biz ağaçları diktikten sonra 3 yıl bakımlarını yapacağız. Protokol gereği de sulanmasını da üniversitemiz yapacak. Kuruyan olursa yerine yeniden fidan dikeceğiz." dedi.
Fidan dikimini 'Milli Ağaçlandırma Günü' olan 11 Kasım 2019 tarihine denk getireceklerini kaydeden Çetiner, "İl Protokolü ve halkımızın da katılım sağlayacağı bir törenle, İnşallah Milli Ağaçlandırma Bayramını üniversite kampüsünde yaparız. Fidanlarımızı sonbaharda dikeriz. Çünkü sonbaharda dikilen fidanların yüzde 90’ı başarılı oluyor." diye dikkat çekti.
"Bölgede ilk defa bir ağaçlandırma yapacağız"
Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli ise "Üniversitemiz yeni bir üniversite Merkez ve Yeşilyurt Kampüslerimiz var. Biz bu protokolü deprem öncesinden planlamıştık. Bu programımız depremden dolayı biraz gecikmeli oldu. Bölgede ilk defa bir ağaçlandırma yapacağız. Göreve geldiğimizde Orman Bölge Müdürlüğümüzden bu konuda destek istedik. İnşallah önümüzdeki 10 yıl içerisinde kampüs alanımız güzel bir kampüs havasına kavuşması için çalışıyoruz. Tabii ki ağaçlandırmak çok önemli. Bu konuda bizlere destek veren Elâzığ Orman Bölge Müdürümüz Mehmet Çetiner ve Malatya İşletme Müdürü Osman Kayalar ve ekiplerine teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa süre içinde protokolün gereğini hep birlikte yerine getireceğiz." ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından protokol metni Elazığ Orman Bölge Müdürü Mehmet Çetiner ile Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli tarafından imzalandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü tarafından düzenlenen kermesten elde edilen gelirler, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Yetimler Vakfı yetkililerine teslim edildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hastanesi işletme ruhsatını alarak faaliyetlerine başladı.
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, yüksek gerilim hattına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti.
Petshop işletmecisi Yusuf Erken, kış aylarında sokaktaki hayvanların beslenme ve barınma olanağının kısıtlı derecede olması hasebiyle insanların merhamet duygusuyla onlara beslenme ve barınma noktasında hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini vurguladı.