Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaralı olarak bulunan yavru bir kartal, iyileştirildikten sonra evcilleştirildi.
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Sıddık Akyel, yavruyken yaralı halde bulduğu kaya kartalını iyileştirdikten sonra yaklaşık bir yıldır besliyor.
Kartalı doğaya bıraksa da kartal tekrar Akyel'in yanına geliyor. Sürekli aynı yere konan kartal ile Akyel'in dostluğu, görenleri şaşırtıyor.
Ağırlığı 4 kilogram olan kartal, gündüz beslemek için doğada dolaşırken akşam saatlerinde Akyel'e ait kulübenin çatısına konuyor.
Kartalın doğada dolaşıp tekrar yanına geldiğini ifade eden Akyel, “Kaya kartalını yavruyken burada buldum. Annesini bulamadık, bizde tedavi edip iyileştirdik. Normalde vahşi bir hayvan. Şu an yanımızda evcilleşmiş, evcil bir hale gelmiş. Yanımızda durabiliyor, alabiliyoruz. Doğada dolaşıyor, istediği yere gidiyor. Her hangi bir bağlama söz konusu değil, biz doğaya bırakıyoruz ama akşamüstü bir bakıyoruz ki kulübünün üstünde duruyor. Yani gündüz doğada geziyor, akşam olduğunda da tekrar yerine geliyor. Geliyor çatının üstüne konuyor. Yanımdan ayrılmıyor. Bizde et vererek beslemeye çalışıyoruz.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'nın Darende ilçesinde doğaya yerleştirilen fotokapana kızıl tilki yakalandı.
1980 yılında Almanya’da doğan ve çocukluk yıllarını İstanbul’da geçiren Hatice Öztürk, taşındığı Bursa'da içindeki çini sevgisini yeniden keşfetti. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu köklü sanatla geçmişle günümüz arasında güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Öztürk, çini sanatının sadece estetik bir uğraş değil, kültürel bir miras olduğunu belirtti.
Batman'da inşaat ustaları, zorlu çalışma koşullarına rağmen mesleklerinden vazgeçmiyor. Ustalar, yazın kavurucu sıcağına karşı direnerek geçimlerini sağlıyor.
Batman'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda çalışan fırın ustaları, 70 dereceyi bulan ortamda emek vererek geçimlerini sağlıyor. Sıcağa rağmen işlerinden vazgeçmeyen ustalar, helal kazanç uğruna ter dökmeye devam ediyor.