Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay'da çalışmalar sürerken, enkaz altında yakınlarının canlı çıkarılmasını insanlar umutlu bir şekilde bekliyor.
'Asrın Afeti' olarak isimlendirilen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin üzerinden 14 gün geçti. Bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken öte taraftan çalışmaların sonlandırıldığı alanlarda enkaz kaldırma işlemleri yürütülüyor.
Yıkımların ve can kayıplarının en yüksek olduğu illerden Hatay'da bazı mahallelerde neredeyse sağlam bina kalmamış.
Hala yıkılan binaların enkazı altında bulunan yakınlarının çıkmasını bekleyen aileler, umutlu bekleyişlerini sürdürüyor. Enkaz altında bekleyen aileler havanın serin olması nedeni ile yaktıkları ateş etrafında gelecek umutlu haberlere odaklanmışlar.
Kentte yürütülen çalışmalar kapsamında 296'ncı saatte enkaz altında sağ olarak kurtarılan 3 kişi mucizenin yeni adı oldu.
Depremden sağ olarak kurtulan insanlar için kentin çeşitli bölgelerinde kurulan çadır ve konteynır kentlerde ise altyapı çalışmaları sürüyor.
Büyük afetin karşısında yakınlarının cenazesini çıkaran Hataylılar, gönüllü olarak yürütülen arama kurtarma çalışmalarına zaman zaman katkı sunmaya çalışıyorlar.
Ailece enkaz başında gelecek umutlu bir haber bekleyen Faiz, anne babasının enkazın altından çıkarılmışını bekliyorlar.
Metaneti elden bırakmadıklarını konuşmasında hissettiren aile ferdi Ahmet Faiz, "Enkaz altında anne babamız var, gelecek umutlu haberi bekliyoruz inşallah kendilerini sağ salim çıkartabiliriz diye ama birkaç saat önce sağ olarak birini çıkarttılar şuanda arayış devam ediyor inşallah. Tabi bir sürü canımız var, inşallah enkaz altında olan birçok kişiye ulaşılır. Saatler geçti, zaman geçti Allah'tan ümit kesilmez. Zor dönemden geçiyoruz hepimiz, hepimiz aynı acıyı paylaşıyoruz. Allah yardımcımız olsun, sabır versin ülkemize, başta bizlere, afet zedelere. İnşallah bugünlerin yaralarını sarıp atlatırız, başta annem babam olmak üzere hepsi deprem şehidi oldular, Allah onları şefaatine bizleri nail eylesin."
Yakın zamanda depremde hayatını kaybeden yakınını defnettikten sonra gönüllü olarak arma kurtarma çalışmalarına katkı sunan Nihat İşlek,
"Hatay'ın Antakya ilçesinde oturuyorum, depremin ilk gününden bugüne kadar buradayım. Şehidim vardı defnettim şu saate kadar arkadaşlarla beraber çalıştık. Şehidimi gömdüm, gönüllü olarak geldim buraya, herkes gibi yardımcı olmaya çalışıyorum." dedi.
Evi hasar almış ve Hatay'ın İskenderun ilçesinde Millet Parkında kurulan çadır kentte ailesi ile birlikte yaşayan Fikret Temizkan ise şunları söyledi:
"Allah'tan gelene hiç bir şey diyemeyiz. Canımız sağ çok şükür. Yardımlar, sıcak yiyecekler geliyor. Elimizden geldikçe tutunmaya çalışıyoruz, inşallah bu süreci de atlatacağız. Evimiz hasarlı oturamıyoruz, bir yakınımı kaybettim depremde." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kalite ölçütlerini geliştirme adına çalışmalar yürüten Bingöl Üniversite'sine 'Faydalı Model Belgesi' verildi.
Bir milyondan fazla Müslümanın hayatını kaybetmesine, milyonlarcasının topraklarını terk etmesine, büyük bir tarihin yok olmasına neden olan emperyalist ABD'nin Irak işgalinin üzerinden 20 yıl geçti.
Filistin’in el-Halil kentinde bulunan Hazreti İbrahim Camii'nde, işgalci teröristler tarafından sabah namazında gerçekleştirilen ve 67 Müslüman'ın şehid edildiği El Halil Katliamı'nın üzerinden 29 yıl geçti.
Cumhuriyetin kurulduğu ilk dönemlerde şapka inkılabı bahane edilerek idam edilen İskilipli Atıf Hoca, şehadetinin yıl dönümünde Müslümanlar tarafından hayır ve özlemle yad ediliyor.