Batman'da lise öğrencileri temizlik malzemelerini üretiyor

Batman OSB Bilim Teknik Koleji öğrencileri, okulda yüzey temizleyici, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu ve sıvı sabun üreterek hem okul bütçesine katkı sağlıyor hem de üretimle meslek öğreniyor.
Batman Özel Bilim Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, günde yaklaşık 2 ton temizlik malzemesi üretiyor.
Öğretmenlerinin rehberliğinde okulun atölyesinde çalışan öğrenciler, yüzey temizleyici, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu ve sıvı sabun üretimi yapıyor.
Öğrenciler, üretim sayesinde hem meslek öğreniyor hem de okulun bütçesine katkı sağlıyor.
Okul müdürü Ahmet Argun, İLKHA muhabirine, okulun atölyesinde günlük 4 tona kadar temizlik malzemesi üretme kapasitesine sahip olduklarını söyledi.
Ahmet Argun
"Amacımız öğrencileri kalifiyeli eleman olarak yetiştirmektir"
Argun, "Amacımız buradaki öğrencilerimizi kalifiyeli eleman olarak iç piyasaya yetiştirmek, akabinde ise ürettiğimiz ürünleri kurumsal yerlere satışını gerçekleştirmektir. Bundan sağlanacak gelirle de döner sermeye oluşturup öğrencilerimize katkı payı kazandırmak, aynı zamanda öğrenciler de işlerinde uzman olacak şekilde meslek lisesinden mezun olmalarını sağlamaktır." dedi.
Erhan Bağrıyanık
"Her gün 2 ton üretim yapıyoruz"
Öğrencilerle birlikte temizlik malzemesi üretimini yapan Kimya Öğretmeni Erhan Bağrıyanık ise şunları söyledi:
"Burada öğrencilerimizle beraber başta sıvı sabun olmak üzere bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, yüzey temizleyici üretmekteyiz. Her kademede yaklaşık olarak 100'e yakın öğrencimiz bulunmaktadır. Yaklaşık her gün 2 ton üretim yapmaktayız." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çin’in başkenti Pekin’de, 1 Eylül 2025’ten itibaren tüm ilkokul ve ortaokullarda yapay zekâ eğitimi zorunlu hâle geliyor.
Navigasyon cihazlarının bir yönden hayatı kolaylaştırdığını belirten uzmanlar, ancak beyin sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabildiğini söylüyor.
TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen radar sinyal algılayıcı F-16 Elektronik Destek Podu (EDPOD), gerçek radar sistemlerine karşı gerçekleştirilen uçuş testlerini başarıyla tamamladı.
Batman Abdulcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Yunanistan'da düzenlenecek Avrupa Robot Olimpiyatları'na katılarak önemli bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor.