Fırlatma ülkenin güneybatısındaki Tanegashima Kozmodromundan gerçekleşti.
Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), ülkenin güneybatısındaki Tanegashima Uydu Fırlatma Merkezi'nden H3 ağır hizmet fırlatma aracını başarıyla fırlattı.
Savunma Bakanlığının iletişim uydusunu, yörüngeye atması beklenen fırlatma aracının fırlatılması, kötü hava koşulları nedeniyle birkaç kez ertelenmişti.
H3, Japonya'nın en büyük sıvı yakıtlı fırlatma aracıdır. Uzunluğu 63 metre, çapı 5,2 metre, yük kapasitesi 4 ila 6,5 ton arasındadır. Ancak ilk kademenin uzunluğu ve ağırlığı, farklı motor tiplerine ve hızlandırıcıların varlığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Roketin geliştirilmesine 2013 yılında başlandı. Mitsubishi Heavy Industries bu amaçlar için yaklaşık 200 milyar yen (1,32 milyar dolar) harcadı. Yeni roketin bazı parçalarını oluşturmak için 3 boyutlu yazıcılar kullanıldı ve bu da üretim maliyetini düşürdü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Üç Çinli astronottan oluşan Shenzhou-18 mürettebatı, altı aylık bir uzay istasyonu görevini tamamladıktan sonra güvenli bir şekilde Dünya'ya döndü.
Batman Üniversitesi ile Necat Nasıroğlu Vakfı2ndan geleceğe yatırım protokolü, 2025 yılı Necat Nasıroğlu Proje Yarışması'nın başvuruları başladı.
Uzmanlara göre sosyal medyada öncelikle enformasyon kaynağının doğruluğu ile oluşturacağı toplumsal ve insani sonuçlarının gözetilmesi gerekiyor.