AB, Rusya'ya karşı 15'inci yaptırım paketini onayladı

AB Konseyi, üye ülkelerin dışişleri bakanlarının Brüksel'de gerçekleştirdiği toplantısında, Rusya'ya yeni yaptırımlar içeren 15'inci paketin resmen kabul edildiğini duyurdu.
AB Konseyi açıklamasında, yeni yaptırım paketinin ekonomik ve bireysel kısıtlayıcı önlemler içerdiği ve Rusya'nın savaşma kabiliyetini daha da zayıflatmayı amaçladığı belirtildi.
Açıklamada, "Bu önlemler, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in gölge filosunu hedef alarak AB yaptırımlarının aşılmasını önlemek, Rusya'nın askeri ve endüstriyel kompleksini zayıflatmak için tasarlandı" denilerek, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını zedeleyen veya tehdit eden eylemlerden sorumlu 54 kişi ve 30 tüzel kişinin de yaptırım listesine eklendiği bildirildi.
Açıklamada, Kiev'deki çocuk hastanesine saldırıdan sorumlu askeri birlik, enerji sektöründe önde gelen şirketlerin üst düzey yöneticileri, çocukların kaçırılmasından ve yaptırımların delinmesinden sorumlular ile iki Kuzey Kore üst düzey yetkilisinin yaptırım listesine girdiği ifade edildi.
Rusya'ya önemli miktarda gelir sağlayan ham petrol ve petrol ürünlerinin deniz yoluyla taşınmasından sorumlu firmalar ve yeni Rus savunma şirketlerinin ve Rusya ordusuna lojistik destek sağlayan önemli bir Rus sivil hava yolu şirketi ile kimya fabrikasının da listelendiği kaydedildi.
Açıklamada, ilk defa Rusya'ya destek amacıyla insansız hava aracı bileşenleri ve mikroelektronik bileşenleri tedarik eden çeşitli Çinli aktörlere seyahat yasağı, varlıkların dondurulması, ekonomik kaynakların kullanıma sunulmamasını içeren tam ve kapsamlı yaptırımlar getirildiği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi’nde sözde güvenli bölgeye düzenlediği saldırılarda en az 11 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Uluslararası hukuk uzmanları ve insan hakları örgütleri tarafından “soykırım” olarak tanımlanan Gazze'deki saldırılara karşı sessiz kalan Berlin yönetiminin, yalnızca insani yardıma vurgu yaparak işgalin sorumluluğunu muğlaklaştırması, çağrılarının inandırıcılığını zedeledi.
Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde bir Hindu tapınağında izdiham çıkması sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Ülkenin güneybatısındaki Genkai nükleer güç tesisine üç İHA'nın izinsiz girmesi üzerine, Japonya alarm durumuna geçti.