ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden "Gazze" istifası

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin Gazze'ye yardımın engellenmesi nedeniyle istifa ettiği bildirildi.
Washington Post'un haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Stacy Gilberti, bakanlığın, "israilin Gazze'ye insani yardım akışını engellemediği" yönündeki değerlendirmesinin bir hata olduğunu düşündüğü için bu hafta istifa etti.
Washington Post, haberini, Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu'ndan görevden ayrılan yetkili Stacy Gilbert'in e-postasını okuyan isimsiz iki ABD yetkilisi tarafından sağlanan bilgilere dayandırdı.
Dışişleri Bakanlığı, 10 Mayıs'ta yayınladığı ve Ulusal Güvenlik Memorandumu 20 (NSM-20) olarak bilinen bir raporda, "yardım yetersiz kalsa da" ABD'nin, "şu anda israil hükümetinin ABD insani yardımının taşınmasını veya dağıtımını yasaklamadığı veya başka şekilde kısıtlamadığı" savunuldu.
İşgalci rejimin, ABD tarafından sağlanan silahları kullanmasının uluslararası insani hukuku ihlal edip etmediğini de değerlendiren rapor, ABD'nin "israile silah transferinin haklı olarak devam edebileceği" sonucuna vardı.
Ancak Gilbert, yardım teslimatlarının aslında işgal kuvvetlerin tarafından engellendiği görüşünü savundu. The Washington Post, onun görüşünün yardım ve insani yardım kuruluşlarının büyük çoğunluğu tarafından kabul gördüğünü aktardı.
Ekim ayından beri Washington'da insan hakları konusunda çalışan Annelle Sheline ve Dışişleri Bakanlığı'nın Arapça Sözcüsü Hala Rharitt gibi isimler istifa etmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.