ABD: israil savunmasız bırakılmıyor, tüm silahlar gönderiliyor

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, siyonist işgal rejimine sadece spesifik bazı bombaların sevkiyatının askıya alındığını, diğer tüm silahların gönderilmeye devam ettiğini belirtti.
Beyaz Saray'da düzenlenen basın brifinginde Gazze gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, işgal rejimine belli büyüklükteki bombaların yer aldığı bir sevkiyatın durdurulmasının ABD-siyonist rejim ilişkilerine olumsuz bir etkisinin olmadığını söyledi.
Bu sevkiyatın geçici olarak askıya alındığını ve sevkiyatla ilgili incelemenin devam ettiğini ifade eden Kirby, "Biz sadece 900 kiloluk bombaların sevkiyatını askıya aldık ancak diğer silahlar ve savunma destekleri ABD'den israile akmaya devam ediyor. israil savunmasız bırakılmıyor. israil şu anda benzer askeri kabiliyetlere ve stoklara sahip durumda ve olmaya devam edecek." dedi.
Biden yönetimi, "daha çok sivilin katledilmesine ve insani krizin büyümesine neden olacağı endişesiyle" siyonist işgal rejiminin Refah'a "kapsamlı" kara saldırısına karşı çıktığını duyurmuş, bazı bombaların sevkiyatlarını ise durdurduklarını açıklamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.