ABD’li İslam karşıtı çete üyeleri Gazze’de yardım merkezlerinde “Güvenlik” adı altında görev yapıyor
Gazze’de insani yardım dağıtım noktalarında güvenliği sağladığı iddia edilen ABD’li motosikletli çete üyelerinin, İslam karşıtı geçmişleri ve aşırı söylemleriyle biliniyor.
Gazze’de süren saldırılar nedeniyle kritik öneme sahip insani yardım merkezlerinde güvenliği sağlamak üzere ABD’li motosikletli çete üyeleri görevlendirilmiş.
Söz konusu grupların uzun yıllardır ABD’de “İslam karşıtı” eylemlerle bilinen motosikletli çetelerden oluştuğunu ve Gazze’deki ölümcül insani yardım krizinin yönetiminde aktif rol üstlendiği biliniyor.
Çete üyelerinin yardım merkezlerinde “güvenlik” adı altında bulunmasının, hem Filistin halkı hem de uluslararası insani yardım kuruluşları arasında endişeye neden olduğu belirtiliyor.
Yardım almak için bekleyen Gazzelilerin üzerine yağdırılan kurşunlarla her gün onlarca kişi şehit oluyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Moldova Enerji Bakanı Dorin Junghietu, "Ucuz gaz dönemi bitti" derken, bakanlığın internet sitesinde vatandaşların "yoğun saatlerde elektrik kullanmamasını" öneren bir çağrı metni yayınlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.