ABD Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu.
ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların beklediği faiz kararını açıkladı.
Fed, politika faizini beklentiler dahilinde yüzde 4,25-4,50 aralığında sabit tuttu.
Karar, Federal Açık Piyasa Komitesi’nde (FOMC) 9'a karşı 2 oyla alındı.
Karar metninde, 2025’in ilk yarısında ekonomik büyümenin ılımlı bir seyir izlediği belirtildi.
Banka, son göstergelerin ekonomik aktivitede daha yavaş bir artışı işaret ettiğini belirtti.
Enflasyonun hâlâ hedefin üzerinde seyrettiği ifade edilirken, işsizlik oranının düşük seviyesini koruduğu ve iş gücü piyasası koşullarının güçlü kalmaya devam ettiği vurgulandı.
Fed bir sonraki faiz kararını 17 Eylül'de açıklayacak.
Fed, enflasyonda kaydedilen ilerlemeyle geçen yıl eylül ayında 4 yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitmiş ve politika faizini 50 baz puan düşürmüştü.
Geçen yılın kasım ve aralık aylarında da politika faizini 25'er baz puan indiren Fed, ocak ayında, geçen yıl art arda 3 toplantıda gittiği faiz indirimlerine ara vermişti.
Fed, mart, mayıs ve haziran aylarındaki toplantısında da politika faizinde değişikliğe gitmemişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, İran ve Rusya'dan petrol taşındığı gerekçesiyle, bazı kişi ve kurumlara yönelik yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, işgal rejimine, şiddetin son bulması ve engelsiz insani yardım çağrısı yaptı.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani Moskova’da görüştü.
Litvanya Başbakanı Gintautas Paluckas’ın, hakkında yürütülen ticari faaliyet soruşturması nedeniyle görevini bıraktığı duyuruldu.