ABD Savunma Bakanı: Doğu Akdeniz'de düşen uçak değil helikopterdi

ABD Savunma Bakanı Austin, Doğu Akdeniz'de 5 ABD askerinin ölümüyle sonuçlanan kazada düşen hava aracının uçak değil helikopter olduğunu belirtti.
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, 10 Kasım'da Doğu Akdeniz'de yaşandığı açıklanan kazayla ilgili düzeltme yaptı.
Austin, olayın bir helikopterin yakıt ikmali sırasında düşmesi sonucunda yaşandığını ifade etti.
ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM) da 10 Kasım'da Doğu Akdeniz'de bir helikopterin düştüğünü ve beş askeri personelin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Helikopterde askeri eğitim kapsamında gerçekleştirilen rutin yakıt ikmali görevi sırasında teknik sorun yaşandığı ve helikopterin Akdeniz'e düştüğü belirtildi.
Yetkililer, hava aracının bir MH-60 Blackhawk helikopteri olduğunu söyledi.
Askerlerin, özel kuvvetlerin parçası olduğu belirtildi. Ölen askerlerin adları henüz açıklanmadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin California eyaletinde çıkan yangınlar nedeniyle 2 bin 700'den fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Washington ve Moskova, devlet başkanlarının gelecek hafta olası bir görüşmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor, ancak Washington'ın çok istediği Rusya-Ukrayna ateşkesi belirsizliğini koruyor.
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, 2008'deki savaştan bu yana Gürcistan topraklarının yüzde 20'sinin Rus işgali altında olduğunu belirtti.
ABD'nin güney eyaletlerinde et yiyen bakteri paniği yaşanırken, onlarca vaka rapor edildi, Louisiana ve Florida’da 9 kişi öldü.