ABD üniversitelerinde Gazze'ye destek gösterileri: En az 2 bin gözaltı

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de işlediği katliam ve soykırıma ABD üniversitelerinde tepkiler sürerken, polisin en az 2 bin kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.
ABD'nin prestijli üniversitelerinde 18 Nisan'dan bu yana düzenlenen Filistin yanlısı gösteriler sürüyor.
Filistin'e destek gösterileri her türlü müdahale ve kısıtlamaya rağmen devam ederken, öğrencilere yönelik baskı da her geçen gün artıyor.
Öğrenciler, siyonizm yanlısı siyasetçilerin yanı sıra hem polisin hem de işgal rejimi destekçisi protestocuların saldırısına uğruyor.
Öğrencilere yönelik göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanılıyor, protestocular ters kelepçe takılarak gözaltına alınıyor.
Protestolarda aralarında birçok öğretim görevlisi ve profesörün de bulunduğu en az 2 bin gösterici gözaltına alındı.
Protestocular üniversitelerin Gazze'de ateşkes çağrılarını desteklemelerini ve siyonist rejimle bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyor.
Gösterilere katılanlar, üniversitelere "soykırımı desteklemekten vazgeçmeleri" çağrısında bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin Kızılhaç aracılığıyla Filistinli onlarca şehidin cesedini teslim etmesiyle birlikte işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında işlediği suçların vahşiliği bir kez daha ortaya çıktı.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.