ABD üniversitelerinde Gazze'ye destek gösterileri: En az 2 bin gözaltı
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de işlediği katliam ve soykırıma ABD üniversitelerinde tepkiler sürerken, polisin en az 2 bin kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.
ABD'nin prestijli üniversitelerinde 18 Nisan'dan bu yana düzenlenen Filistin yanlısı gösteriler sürüyor.
Filistin'e destek gösterileri her türlü müdahale ve kısıtlamaya rağmen devam ederken, öğrencilere yönelik baskı da her geçen gün artıyor.
Öğrenciler, siyonizm yanlısı siyasetçilerin yanı sıra hem polisin hem de işgal rejimi destekçisi protestocuların saldırısına uğruyor.
Öğrencilere yönelik göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanılıyor, protestocular ters kelepçe takılarak gözaltına alınıyor.
Protestolarda aralarında birçok öğretim görevlisi ve profesörün de bulunduğu en az 2 bin gösterici gözaltına alındı.
Protestocular üniversitelerin Gazze'de ateşkes çağrılarını desteklemelerini ve siyonist rejimle bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyor.
Gösterilere katılanlar, üniversitelere "soykırımı desteklemekten vazgeçmeleri" çağrısında bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 32’nci Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.
ABD’nin Nevada eyaletinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Dışişleri Bakanlığı, Rusya bağlantılı gemilere yönelik saldırılar sonrası Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi ve Rusya’nın maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını açıkladı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki günlük resmi ziyaret için Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’ye geldi.