ABD üniversitelerinde Gazze'ye destek gösterileri sürüyor: 2 bin 500 gözaltı

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de işlediği katliam ve soykırıma ABD üniversitelerinde tepkiler devam ederken, polisin şu ana kadar en az 2 bin 500 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.
ABD üniversitelerinde 18 Nisan'da başlayan "Gazze'ye destek" gösterileri sürüyor.
Öğrencilere yönelik baskı da her geçen gün artıyor.
Siyonizm yanlısı siyasetçilerin yanı sıra hem polisin hem de işgal rejimi destekçisi protestocuların saldırısına uğrayan öğrenciler zaman zaman gözaltına alınıyor.
Protestolarda şu ana kadar aralarında birçok öğretim görevlisi ve profesörün de bulunduğu en az 2 bin 500 gösterici gözaltına alındı.
Üniversitelerde gelecek hafta yapılması planlanan mezuniyet törenlerine rağmen Filistin'e destek gösterilerinin devam etmesi bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.