ABD üniversitelerindeki gösteriler siyonist Netanyahu'yu endişelendirdi

İşgalcilerin Gazze'de işlediği soykırıma ABD üniversitelerinde tepkiler sürerken, siyonist rejimin sözde başbakanı Binyamin Netanyahu, "Protestolar korkunç, durdurulması için daha fazlası yapılmalı." dedi.
ABD'deki bazı üniversite kampüslerinde, siyonist rejimin Gazze’deki sivilleri katletmesine karşı uzun süredir protestolar düzenleniyor.
Protestolar nedeniyle endişeye kapılan siyonist rejimin sözde başbakanı Binyamin Netanyahu, gösterilerin durdurulmasını istedi.
Netanyahu, öğrenciler gösterilerinin "antisemitik" olduğunu iddia etti.
Gösterileri "korkunç" diye niteleyen Netanyahu, protestoların durdurulması çağrısında bulundu.
Bazı yetkililerin protestolara tepki gösterdiğini ancak daha fazlasının yapılması gerektiğini savunan Netanyahu, siyonist rejimin "haksız yere soykırımla suçlandığını" öne sürdü.
ABD'nin New York eyaletindeki Columbia Üniversitesi'nde başlayan Filistin yanlısı gösteriler ülkedeki diğer okullara da sıçramış durumda.
Protestocular üniversitelerin Gazze'de ateşkes çağrılarını desteklemelerini ve siyonist rejimle bağlantılı şirketlerle ilişkilerini kesmelerini talep ediyor.
Gösterilere katılanlar, üniversitelere "soykırımı desteklemekten vazgeçmeleri" çağrısında bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.
BM Gazze İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) temsilcisine göre, bölgede ablukanın başlamasından bu yana "en kötü senaryoya doğru geri sayım" başladı.