ABD ve Almanya'dan siyonist rejime savaş desteği: 14 yeni askeri kargo uçağı Tel Aviv'e ulaştı

ABD ve Almanya, siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir dönemde, orduya doğrudan destek sağlayacak şekilde 14 yeni askeri kargo uçağını işgal altındaki topraklara gönderdi. Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist rejime ulaşan toplam askeri uçak sayısı 800'ü aştı.
Siyonist rejim sözde Savunma Bakanlığı, ABD ve Almanya'dan gönderilen 14 yeni askeri kargo uçağının Tel Aviv'e ulaştığını duyurdu. Açıklamada, sevkiyatın, İran'la yaşanan askeri gerilimin ortasında rejimin "operasyonel hazırlığını" güçlendirmeye yönelik olduğu ifade edildi.
Gönderilen uçakların, 13 Haziran'da başlayan İran saldırılarıyla birlikte kurulan hava ve deniz lojistik hatlarının bir parçası olduğu belirtildi.
Bakanlık, sevk edilen ekipmanın içeriğine dair detay vermezken, söz konusu yardımın 7 Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik başlatılan işgal saldırılarından bu yana siyonist rejime ulaşan 800'den fazla kargo uçağının devamı olduğu vurgulandı.
Washington ve Berlin sessiz
ABD ve Almanya'dan gelen bu son sevkiyata ilişkin iki başkentten henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Savaşın şiddetlendiği bu günlerde siyonist rejime sağlanan askeri destek, özellikle Avrupa kamuoyunda yoğun tepkilere neden oluyor. Almanya'da bazı sivil toplum kuruluşları ve insan hakları dernekleri, Berlin'in Gazze'deki sivil katliamlara rağmen askeri yardımları sürdürmesini sert şekilde eleştiriyor.
Washington yönetimi ise Gazze'deki savaş boyunca siyonist rejime hem mühimmat hem de istihbarat desteği vermeye devam etti. Pentagon'a bağlı bazı kaynaklara göre, sadece son iki ayda, rejime gönderilen gelişmiş mühimmat sevkiyatı yaklaşık 1 milyar doları aştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye iline bağlı Bayırbucak bölgesinde 7 gündür devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamıyor.
Yemen'deki Ensarullah, işgal altındaki Filistin'de yer alan Ümmü’r-Reşraş Limanı’na doğru seyreden ETERNITY C isimli gemiyi bombaladıklarını, geminin battığını duyurdu.
Güney Kore'de sıcak çarpmasından 7 kişi hayatını kaybetti, hastaneye başvuran sayısı 1228'e ulaştı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Paşinyan yarın Abu Dabi'de bir araya gelecek.