İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına karşı öğrenci protestolarının bir devamı olarak Columbia Hukuk Fakültesi öğrencilerinin bir kısmı mezuniyet töreni sırasında Filistin kefiyesi giyerken bir kısmı da profesörleriyle tokalaşmayı reddetti.
Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana ABD, Kanada, İngiltere, Fransa ve Hindistan üniversiteleri, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı protesto gösterilerine sahne oluyor. Üniversite yönetimlerinden işgal üniversiteleriyle akademik iş birliklerine son vermeleri talep ediliyor.
New York'taki Columbia Üniversitesi kampüsünden uzakta bir spor kompleksinde gerçekleşen mezuniyet töreninde, Filistin'le dayanışma içinde olan öğrenciler Filistin bayrağı ve kefiye renklerini taşıyan cübbeler giydi.
Mezunları onurlandırmak üzere sahneye çıkan bir başka öğrenci grubu ise Gazze'de "Ateşkes Şimdi" yazılı pankartlar taşıdı.
Diğer öğrenciler ise mezuniyet belgelerini alırken profesörleriyle tokalaşmayı reddederek üniversitenin merkez kampüsündeki gösterilerinin şiddet kullanılarak sona erdirilmesini sessiz bir şekilde protesto etti.
Columbia Üniversitesi yönetimi, Filistin'le dayanışma amacıyla düzenlenen öğrenci protestoları nedeniyle üniversitenin merkez kampüsündeki mezuniyet törenini iptal etti.
Hollanda'da da başta Amsterdam, Utrecht, Leiden ve Radboud üniversiteleri olmak üzere birçok üniversite eş zamanlı öğrenci gösterilerine sahne oldu.
Gösterilere katılan öğrenci ve akademisyenler, üniversite yönetimlerinin Gazze'de Filistinlilere karşı yaşananlara yönelik tutumlarını ve İşgal rejimini destekleyen kuruluş ve şirketlerle iş birliğini sürdürmelerini protesto etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.