ABD'den siyonist rejime "akıllı bomba" transferi

İşgalci ABD yönetimi, Gazze Şeridi'nde katliam ve soykırım yürüten siyonistlere "akıllı bomba" transfer edecek.
İşgal rejiminin, Gazze Şeridi'ne yönelik abluka ve yoğun bombardımanı devam ederken, ABD yönetiminden siyonistlere bir destek daha geldi.
ABD, siyonist rejime yeni bir grup ağır bomba göndereceğini açıkladı.
Yetkililer, bombaların siyonist rejim için yıllar önce onaylanan ancak şimdiye kadar uygulanmayan bir silah paketinin parçası olduğunu belirtti.
Silah paketinin 1800'den fazla 2 tonluk Mark 84 (MK84) ve 500 kiloluk yaklaşık 500 Mark 82 (MK82) bomba içerdiği açıklandı.
Mark 84 ve 82 bombalarının, bir güdüm kiti yardımıyla hassas güdümlü bombalara dönüştürülebilen akıllı bombalar olduğu ifade edildi.
Biden yönetiminin ayrıca siyonist rejimi daha fazla silahlandırmak için önümüzdeki dönem 18 milyar dolarlık bir anlaşmayı onaylamayı planladığı belirtildi. Bu paketin içinde F-15 savaş uçakları ve ağır bombaların bulunduğu aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
UNICEF, Sudan'ın Hartum eyaletinde kolera vakalarının son günlerde yaklaşık dokuz kat arttığını, ocak ayından bu yana bildirilen 7.700 vakadan binden fazlasını 5 yaş altı çocuklardan oluştuğunu, bir milyondan fazla çocuğun salgından etkilenme riski taşıdığını açıkladı.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.