ABD'den Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptırım yetkisi

ABD Temsilciler Meclisi, Washington ve müttefikleri tarafından korunan kişileri soruşturması veya kovuşturması halinde Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yaptırım uygulanmasına izin veren yasa tasarısını onayladı.
Bu tasarı, Washington veya müttefikleri tarafından korunan kişileri soruşturması veya kovuşturması durumunda UCM'ye çeşitli yaptırımlar getirilmesini öngörüyor.
Yasa tasarısının kabul edilmesi, ABD'nin UCM'ye olan karşıtlığını yeniden gündeme taşıdı. ABD, UCM'nin yetki alanını tanımadığını ve kendi vatandaşlarını veya müttefiklerini bu mahkemede yargılatmak istemediğini uzun süredir belirtiyor.
Yeni yasa tasarısına göre, UCM yetkilileri ve çalışanlarına vize yasakları, mal varlığı dondurmaları ve ekonomik yaptırımlar gibi çeşitli önlemler uygulanabilecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin Kızılhaç aracılığıyla Filistinli onlarca şehidin cesedini teslim etmesiyle birlikte işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında işlediği suçların vahşiliği bir kez daha ortaya çıktı.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.