AB'den İran'a yaptırım kararı

Avrupa Birliği (AB), işgal rejimine yönelik saldırısı nedeniyle İran'a yaptırım uygulama kararı aldı.
AB zirvesinde alınan kararda, İran'ın işgal rejimine yönelik saldırısının kınandığı ve yaptırımların genişletilmesine karar verildiği bildirildi.
Ayrıca Gazze'deki krizin sonlandırılması, Lübnan'a destek ve Suriyeli mültecilerin dönüşüne destek vurgusu yapıldı.
AB Konseyi Başkanı Charles Michel, zirvenin ilk gün oturumlarının sona ermesinin ardından yaptığı basın açıklamasında yaptırımların içeriğine ilişkin detay vermedi.
Bildiride, Gazze'deki krizin acil ateşkes, esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımların engelsiz ulaştırılması yoluyla sonlandırılması gerektiği vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Madagaskar'da hükümet karşıtı protestoların ardından yönetime el koyan Albay Michael Randrianirina, geçiş dönemi cumhurbaşkanı olarak yemin etti.
Hawaii'deki Kilauea Yanardağı, aralık ayından bu yana 35'inci kez patlayarak, lav püskürttü.
Romanya'nın başkenti Bükreş bir apartmanda meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.
Gazze’deki Sivil Savunma İdaresi, uluslararası toplumun çifte standart uyguladığını belirterek, yaklaşık 10 bin Filistinlinin hâlâ enkaz altında bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarına yeterli desteğin verilmediğini açıkladı.