Abdüllatif El-Kanu': Soykırım politikası işgalciyi asla amacına ulaştıramayacak

HAMAS Sözcüsü Abdüllatif El-Kanu' siyonist işgal rejiminin şimdiye kadar sivilleri hedef alan ve toplu katliamlar yapmayı amaçlayan saldırılarında şehit edilenlerin sayısının 8 binin üstüne çıktığını belirtti.
Yapılan bütün bu katliamların işgalcileri amacına ulaşmasını sağlayamayacağını, bunun bir iflasın yansıması olduğunu belirten El-Kanu', işgal rejiminin bütün uluslararası değerleri, ahlak ve hukuk kurallarını çiğneyerek sadece Filistin halkına karşı değil, tüm insanlığa karşı büyük suçlar işlediğini dile getirdi.
El-Kanu', siyonist işgal rejiminin aslında 'Aksa Tufanı'nın başlamasından bugüne kadar geçen 24 gün içinde cephede direniş karşısında çok önemli kayıplar verdiğini, sıkıntılar çektiğini, direnişin vurduğu ağır darbeler karşısında kayıp vermeye ve zorlanmaya devam ettiğini ama cephedeki kayıplarının intikamını sivil, silahsız ve savunmasız insanlardan çıkarmaya çalıştığını vurguladı.
El-Kanu', işgal rejiminin şimdiye kadar karadan giriş için yaptıkları tüm girişimlerin başarısızlıkla sonuçlandığını ve hepsinde de ciddi kayıplar verdiklerini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre’nin Valais kantonunda Alp Dağları’ndan kopan dev buzul parçası, Lötschental Vadisi’ndeki Blatten köyünü yerle bir etti.
UNICEF, Sudan'ın Hartum eyaletinde kolera vakalarının son günlerde yaklaşık dokuz kat arttığını, ocak ayından bu yana bildirilen 7.700 vakadan binden fazlasını 5 yaş altı çocuklardan oluştuğunu, bir milyondan fazla çocuğun salgından etkilenme riski taşıdığını açıkladı.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.