Afganistan İslam Emirliği'nden Gazze'deki açlığa ve katliamlara tepki
Afganistan İslam Emirliği, Gazze'deki Müslümanların siyonist rejimin barbar saldırıları altında açlık ve hastalıkla boğuştuğunu belirterek İslam dünyasına acil yardım çağrısı yaptı. Açıklamada, kadın ve çocukların hedef alındığı saldırılar "katliam" olarak nitelendirildi.
Afganistan İslam Emirliği, Gazze Şeridi'nde devam eden insani felakete ilişkin yayımladığı açıklamada, siyonist rejimin sivil halka yönelik barbar saldırılarını ve ablukayı sert ifadelerle kınadı.
Açıklamada, yüz binlerce Gazzelinin açlık ve hastalıklarla mücadele ettiğine dikkat çekilerek, "Kadınlar ve çocuklar şiddetli açlık içinde hayat mücadelesi veriyor. Zalim rejim, yardım konvoylarını engelleyerek açlığı bir silah olarak kullanıyor" denildi.
Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik sistematik saldırılarını "vahşi ve barbar" olarak tanımlayan Emirlik, özellikle kadın ve çocukların hedef alınmasını bir "katliam" olarak değerlendirdi. Gazze'de yaşanan trajedinin tüm insanlık için ibret olması gerektiği vurgulandı.
Afganistan İslam Emirliği açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Allah Teâlâ'dan, Gazze'deki Müslümanlara kurtuluş nasip etmesini, zalim siyonistlerin ve onlara destek olanların üzerine gazabını ve cezasını indirmesini diliyoruz. Bu ceza bütün insanlığa ibret olsun."
Açıklamanın sonunda, İslam ümmeti, İslam ülkeleri ve uluslararası toplum, Gazze'ye acil insani yardım ulaştırmak için harekete geçmeye davet edildi. "Bu zulüm ve saldırıların durdurulması için çaba gösterilmelidir. Aksi takdirde Allah'ın huzurunda hiçbirimizin mazereti olmayacak" denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela için en yüksek seviyedeki seyahat uyarısını yinelerken, bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.
İngiltere ve Norveç, Rusya tehdidine karşı Atlantik'in kuzeyinde birlikte devriye yapacak "ortak deniz gücü" kurma kararı aldı.
Almanya Hava Kuvvetleri, NATO'nun doğu kanadının korumasını güçlendirmek ve Rus hava ihlallerine karşı önlem amacıyla Polonya'ya 150 asker ve Eurofighter savaş uçakları konuşlandırdı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 32’nci Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.