"Aksa Tufanı" operasyonunda ABD ve İngiliz vatandaşları da öldü

El-Kassam Tugayları'nın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonunda, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan ABD ve İngiliz vatandaşlarının da öldüğü açıklandı.
HAMAS'ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı başlattıkları "Aksa Tufanı" operasyonu devam ediyor.
ABD, işgal rejimine yönelik direnişte 9 vatandaşının öldüğünü teyit etti. Ölü sayısının artabileceğini belirten Washington, onlarca ABD'linin Gazze'de HAMAS tarafından esir tutulduğu da doğrulandı.
Biden yönetimi, ölenler ve esirler arasında toplam kaç Amerikalının bulunduğunu öğrenmek için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan konuşan İngiliz hükümet yetkilisi de HAMAS'ın işgal rejimine yönelik operasyon sonrasında 10'dan fazla İngiliz vatandaşının öldüğünden veya kaybolduğundan endişe ettiklerini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.