Almanya'da Filistin yararına stant kuruldu
Almanya'nın Manheim şehrinde Filistin davasını anlatmak ve maddi yardım toplamak amacıyla şehrin merkezi caddelerinde birinde stant kuruldu.
"Free Palestine Manheim" adıyla birkaç yıldır Almanya'da çeşitli çalışmalar yapan kuruluş, 7 Ekim 2023 tarihinden sonra Filistin için yürüyüşler, protesto gösterileri yapmaya başladı.
Almanya'da yerleşik bulunan Türkiye, Filistin, Fas, Tunus, Pakistan, İspanya ve İtalyanların oluşturduğu kuruluş bu kez Manheim'in merkezi caddelerinden birinde boykot edilen firmaların bulunduğu bölgede açtıkları stantta evde yaptıkları yiyecekleri ve temin ettikleri Filistin bayraklarını satarak Gazze'ye maddi yardım topluyorlar.
Zaman zaman polislerin baskısına da maruz kalan kuruluş gönüllüleri, halkın kendilerine daha fazla destek vermeye başlamasıyla eskisi gibi baskıyla karşılaşmadıklarını ifade ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Etiyopya’nın Nil Nehri üzerinde üç yeni baraj inşa etmeyi planladığına ilişkin açıklamalar, Mısır’ın tepkisine yol açtı. Kahire yönetimi, su güvenliğini korumak için tüm imkânlarını kullanacağını bildirdi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, siyonist işgal ve ablukasının devam ettiği Gazze'deki 2,1 milyon Filistinlinin yüzde 94'ünün barınma ve temel ev eşyasına ihtiyaç duyduğunu belirtti.
İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada, Hollanda ve Norveç liderleri, yaptıkları ortak yazılı açıklamada, siyonist rejimin işgal altındaki Doğu Kudüs'te E1 yasa dışı işgal projesi için ihale ilanı yayımlamasına tepki gösterdi.
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, ülkede iç piyasadaki akaryakıt arzını artırmak amacıyla ithalata başladıklarını açıkladı.