Almanya'da Madleen gemisine el koyulması protesto edildi

Uluslararası sularda seyir halindeyken siyonistlerin hukuksuz şekilde el koyduğu "Madleen" adlı yardım gemisi için Almanya'nın Mannheim kentinde yüzlerce kişi protesto düzenledi.
Göstericiler, siyonistlerin Filistin halkına yönelik "katliam için pusuda beklediğini" vurgularken, Almanya hükümetini eleştirdi. Bazı konuşmacılar, "Bu katliamı yargılamak yerine silah desteği veriyorlar" diyerek Berlin yönetimini siyonist rejime yönelik askeri destekten dolayı sorumlu tuttu.
Konuşmalarda, siyonist saldırılarında 54 binden fazla Filistinlinin şehit düştüğü, 130 binden fazlasının ise yaralandığı resmi rakamlarla aktarıldı. Madleen gemisindeki 12 aktivistin, Gazze halkının sesi olmak için hayatlarını riske attıkları ve gemiye uluslararası sularda el konulmasının uluslararası hukukun açık ihlali olduğu belirtildi.
Ablukanın insanlık dışı ve yasa dışı olduğu ifade edilirken, bu durumu meşrulaştırmaya çalışan medya ve gazetecilerin de yargılanması gerektiği söylendi. Aktivist Salma Abuzaina, "Abluka kalkana ve arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar susmayacağız," dedi.
Bir diğer konuşmacı Dr. Mahmut ise şu ifadeleri kullandı:
"Bizden bir gemiyi alsanız beş tane daha göndeririz. Beş gemiyi alsanız yüz tane daha göndeririz. Devletlerin yapamadığını aktivistler yapacak. Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak."
Madleen gemisi gönüllülerinden Alman vatandaşı Yasmin Acar için ise hükümetin sessizliği eleştirildi, vatandaşını korumada yetersiz kalındığı vurgulandı.
Gemide bulunan ve şu anda siyonistlerin esiri olan Şuayb Ordu'nun eşi Sümeyra Ordu, gemideki gönüllülerle gurur duyduklarını belirtti. Sümeyra Ordu, "Bu bir başarısızlık değil. Elimizden geleni yaptık. Kaybedenler siyonistler ve onların suç ortaklarıdır," diyerek ablukayı delme girişimlerinin devam edeceğini söyledi.
Konuşmalarda siyonistlerin aktivistleri kaçırdığı, buna rağmen kamuoyuna yardım ediliyormuş gibi yansıtılmaya çalışıldığı ifade edildi. Aklını kullanan herkesin gerçekleri görebileceği ve siyonistlerin gerçeği çarpıttığı vurgulandı.
Protesto etkinliği, Zeytuna, Free Palestine ve Heidelberg Öğrencileri Filistin İçin (Heidelberger Studenten für Palästina) adlı grupların organizasyonuyla gerçekleştirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran'ın siyonist rejime karşı başlattığı "Gerçek Vaat III" operasyonu kapsamında, güneydeki Birüssebi kentine fırlatılan füze doğrudan isabet etti. Araçlar alev aldı, ağır dumanlar yükseldi, yaralı sayısı ise artıyor.
ABD ve Almanya, siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir dönemde, orduya doğrudan destek sağlayacak şekilde 14 yeni askeri kargo uçağını işgal altındaki topraklara gönderdi. Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist rejime ulaşan toplam askeri uçak sayısı 800'ü aştı.
Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Kaja Kallas, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü savaşın açık bir şekilde soykırım teşkil ettiğini ve nihai hedefinin Gazze'yi tamamen işgal etmek olduğunu ilan etti.
Norveç Dışişleri yetkilileri, siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarının tehlikeli olduğunu ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurguladı. Tel Aviv'de ise Norveç Büyükelçiliği konutuna el bombası atıldı.