Almanya'da uçak evin çatısına düştü: 1 ölü, 1 kayıp
Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinde küçük uçağın bir evin çatısına düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, uçakta bulunan bir kişi için arama çalışması başlatıldı.
Polis kaynaklarına göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle irtifa kaybeden küçük uçak, Ganderkesee kentindeki yerleşim bölgesinde bulunan müstakil bir evin çatısına çarptı.
Uçakta 2 kişinin bulunduğu belirtilirken, kazada 1 kişi hayatını kaybetti. Uçakta bulunan diğer kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
Kazanın meydana geldiği sırada evde kimsenin bulunmadığı bildirildi.
Olayın görgü tanıkları ve çevrede bulunanlara destek sağlamak amacıyla bölgeye kriz müdahale ekibi sevk edildi.
Güvenlik önlemleri kapsamında kazanın meydana geldiği noktanın 100 metre çevresindeki evler tahliye edildi. Ayrıca güvenlik gerekçesiyle uçağın düştüğü evin bulunduğu cadde boyunca elektrik geçici olarak kesildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD ve Japonya, Güney Çin Denizi’nde Çin’le egemenlik anlaşmazlığı yaşayan Filipinler’le birlikte 5 gün süren deniz tatbikatına katılırken, bölgedeki askeri faaliyetler ve karşılıklı suçlamalar gerilimin yeniden yükselmesine neden oldu.
Çin, ülkenin en büyük çevrim içi seyahat platformunu işleten Trip.com Group'a, piyasadaki rekabeti kısıtladığı gerekçesiyle yaklaşık 5,2 milyar yuan (765 milyon dolar) ceza uyguladı.
Endonezya’nın Sulawesi Adası açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle parçalanarak battığı değerlendirilen sürat teknesinde bulunan 11 Avrupalı turist ile bir mürettebat üyesi sağ kurtarıldı. Teknenin 29 yaşındaki kaptanını arama çalışmaları ise sürüyor.