Amerikalılar, hükümet kapanmasından kimleri sorumlu tutuyor?
Yapılan bir anket, Amerikalıların hükümetin kapanmasından kimin sorumlu tutulacağı konusunda ikiye bölündüğünü gösteriyor.
Yayınlanan yeni bir anket, Amerikalıların ABD tarihindeki en uzun hükümet kapanışının sorumlusunun kim olduğu konusunda ikiye bölündüğünü gösteriyor.
YouGov'un yaptığı bir ankete göre, katılımcıların yüzde 32'si kapanmadan Demokratları sorumlu tutarken, yüzde 35'i Cumhuriyetçileri suçluyor ve yüzde 28'i ise her iki partiyi de eşit derecede sorumlu tutuyor.
Ekim ortasında yapılan önceki anketle karşılaştırıldığında, çoğunlukla Cumhuriyetçileri suçlayanların oranının 4 puan düştüğü, her iki tarafı da eşit şekilde suçlayanların oranının ise 4 puan arttığı görüldü.
Amerikalıların yaklaşık 33'ü, kapanmanın kendilerini çok fazla veya bir miktar etkilediğini söylerken, bir ay önce aynı şeyi söyleyenlerin oranı yüzde 21'di.
ABD'de 1 Ekim'de başlayan hükümet kapanması altıncı haftasına girdi. Senato, Salı günü Cumhuriyetçiler tarafından önerilen kısa vadeli finansman tasarısını 14. kez ilerletemedi.
Her iki taraf da sözlü bir tartışmanın içinde olsa da rekor kıran ABD hükümetinin kapanmasının etkisi yayılmaya devam etti ve havacılık güvenliği ve gıda yardım programları da dahil olmak üzere günlük yaşamın birçok alanına ağır bir darbe vurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filipinler'de yaklaşan tayfun nedeniyle yaklaşık bir milyon kişi tahliye edildi.
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Japonya'nın Iwate eyaleti açıklarında 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Kassam Tugayları, Refah'taki çatışmalardan işgal kuvvetlerinin sorumlu olduğunu belirterek, teslim olmayı hiçbir zaman kabullenmediklerini vurguladı.