Umut Kervan’ından yüzlerce aileye gıda desteği
Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Umut Kervanı, her ay olduğu gibi Kasım ayında da tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelere market alışverişi desteğinde bulundu. Aileler, Umut Market’te kendi ihtiyaçlarını seçerek alışveriş yapma imkânı buldu.
Umut Kervanı Şanlıurfa Başkanı Mahmut Çelik, yapılan yardım organizasyonu hakkında bilgi vererek, yardımların düzenli bir şekilde sürdüğünü söyledi.
Çelik, “Umut Kervanı olarak her ay düzenli şekilde yaptığımız market alışverişinde tespit ettiğimiz yüzlerce fakir ve muhtaç aileler Kasım ayında da gelip Umut Marketimizde kendi alışverişlerini yapabiliyorlar. Ailelerimiz alışveriş yaparken üzerlerindeki tebessümü biz de yaşıyoruz. Allah onlardan ve hayırseverlerden razı olsun.” dedi.
İki gün boyunca devam edecek olan market desteğinde, ailelerin evlerindeki ihtiyaçlarını kendilerinin seçtiğini ifade eden Çelik, “Katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun. Hayır sahiplerimizi buraya davet ediyoruz. Fakir ve muhtaç ailelerin üzerindeki tebessüme kendileri şahit olsunlar, Allah hayırlarını kabul etsin.” ifadelerini kullandı.
Yardımların sadece gıda ile sınırlı olmadığını belirten Çelik, “Tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimiz Umut Marketimizden gıda, hijyen, temizlik, kırtasiye ve züccaciye ürünlerini alabiliyorlar. Önümüzdeki hafta ise yüzlerce çocuğa kışlık giyim yardımı yapacağız. Hayırseverlerimizden bu konuda da destek bekliyoruz. Gelip burada kendi elleriyle bir yetimi, bir fakiri giydirebilirler. Onların yüzündeki tebessümü, sevinci birlikte yaşarız inşaAllah.” diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sakarya'nın Pamukova ilçesinde kamyonetle panelvanın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Türkiye Diyanet Vakfı İLKSAY tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebî Hikâye Yarışması’nda sonuçlar açıklandı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin (TOGÜ) dijital bağımlılığa dikkat çekmek amacıyla başlattığı projeyle üniversite hocaları çocuklarla geleneksel oyunlar oynuyor, velilere eğitim veriyor.
Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Emre Asiltürk, 112 Acil Sağlık personeliyle birlikte yoğun trafik akışının bulunduğu güzergâhlarda ambulansların yaşadığı aksaklıkları yerinde inceledi.