Amsterdam'da halk Filistin'e destek için yeniden sokaklarda

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, yerel yetkililer geçen hafta yaşanan huzursuzlukların ardından şehirdeki protestoları yasaklamış olsalar da, halk bir kez daha Filistin halkına destek için sokağa indi.
Halk, Filistin'e destek vermek ve gösteri yasağına karşı protesto yapmak için Amsterdam sokaklarına çıktı ve şehrin merkezinde toplandı.
Filistin bayrakları taşıyarak sokağa çıkan halk, "Amsterdam soykırıma hayır diyor" ve "Filistin'i özgür bırak" gibi sloganlar atarak eylemde bulundu.
Amsterdam polisi, geçen hafta yaşanan huzursuzlukların ardından yetkilerini artırarak yüzlerce göstericiyi gözaltına aldı.
Hollanda'nın başkentinde vatandaşları arama ve gözaltına alma yetkilerini genişleten polis, geçen haftaki çatışmaların ardından uygulanan acil önlemler çerçevesinde, düzenlenen protestolara katılan yüzlerce kişiyi tutukladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.